Obavijesti Video Pretražite Navigacija

AMG ulazi u Formulu 1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes je nedavno objavio da u sljedeću sezonu Formule 1 ulaze pod novim nazivom 'Mercedes AMG Petronas Formula One Team' .

Stigla je potvrda: AMG ulazi u Formulu 1. Performansni brend Mercedes-Benza, AMG, u Formuli 1 sudjeluje već 15 godina opskrbom službenih sigurnosnih automobila i liječničkih vozila a sada se napokon priključuju samom formula timu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba za život Schumacherova obitelj prodaje njegov Mercedes zbog ogromnih troškova liječenja Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima

''Novo ime našeg tima predstavlja spoj ponosne tradicije AMG automobila i Mercedes-Benz trkaćih automobila koji se nalaze na samom vrhu automobilističkog sporta,'' komentirao je Norbert Haug, potpredsjednik Mercedes-Benz Motorsporta, i dodao: ''ova tri slova sinonim su za napredne tehnologije, sportske performanse i uzbuđenje a ovaj korak još je jedan pokazatelj strateške posvećenosti Mercedes-Benza sudjelovanju u Formuli 1.''

Iz Mercedesa su također potvrdili da će njihov novi F1 bolid za 2012. kodnog naziva F1 W03, koji je trenutno još uvijek u fazi razvoja u proizvođačevoj britanskoj tvornici u Brackleyu, službeno biti predstavljen na drugom po redu zimskom testu u Barceloni 21. veljače 2012. godine.

Mercedesova tvornica u kojoj se proizvode pogonski sklopovi za bolide Formule 1 nalazi se u Ujedinjenom Kraljevstvu, u mjestu zvanom Brixworth, a ista blisko surađuje s AMG-om već godinama. Ova podružnica, inače u potpunom vlasništvu Daimlera, od sada će se tako zvati ''Mercedes AMG High Performance Powertrains.''

''S velikim ponosom predstavljamo naše novo ime,'' rekao je šef Mercedes-Benzovog F1 tima, Ross Brawn. Brawn kaže kako će ova suradnja dodati još jedan snažan performansni element njihovom timskom identitetu te da će samim time što je ovo zajednički projekt između Brackleya i Brixwortha također doprinijeti uspostavljanju novih i još čvršćih odnosa unutar njihovog tima. Mercedes-Benz marljivo radi na poboljšanjima za novu sezonu 2012. godine a nova suradnja s AMG-om jasan je pokazatelj da Brawn i njegov tim imaju velike ambicije pomaknuti se prema samom čelu poretka.

''Kao i uvijek, razvojni i proizvodni procesi koji se odvijaju preko zimskih mjeseci uvijek su vrlo složen posao jer treba odrediti koliko će se vremena utrošiti na razvoj performansi u tvornici a koliko na dodatno poboljšavanje performansi i uštimavanje motora tijekom testiranja na stazi prije samog početka sezone. Vjerujemo da je naša odluka da isprobamo automobil na drugom po redu zimskom testu optimalan kompromis vezano za naš dizajnerski i razvojni program za F1 W03.''

AMG ima vrlo bogat životopis kada govorimo o automobilističkom sportu u kojem sudjeluje već više od 40 godina a Mercedes-Benz AMG najuspješniji je tim u cjelokupnoj povijesti njemačke DTM serije sa 165 pobjeda od ukupno 342 utrke od 1988. godine te sveukupno 32 naslova prvaka vozača, naslova proizvođača te timskih naslova.

Nadajmo se da će novi bolid i AMG donijeti više sreće Mercedesovom timu i njihovim vozačima Nici Rosbergu i Michaelu Schumacheru. Fenomenalno!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene