Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Al Qaeda želi 'ponižene' republikance

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od čelnika al Qaede izjavio je na videovrpci objavljenoj na Internetu kako želi 'poniženog' američkog predsjednika Georgea W. Busha i republikance, ne svrstavajući se međutim niti na jednu stranu na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u.

'O Bože, ponizi Busha i njegovu stranku. O Gospodaru svijeta, ponizi ga i porazi!', rekao je Abu Yanhya al-Libi na kraju molitve u povodu muslimanskog blagdana ramazanskog Bajrama.

Pročitajte i ovo Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere IVICA PULJIĆ IZ SAD-A Analiza unutarstranačkih izbora u SAD-u: Borba za kandidaturu i može li Nikki Haley ugroziti agresivnog Donalda Trumpa? Donald Trump Izbori u SAD-u Utrka za Bijelu kuću i službeno je počela: Trumpove vatrene pristaše u ledenoj Iowi obavile su važan ritual

Libi, jedan od vodećih zapovjednika al Qaede za kojeg se vjeruje da se nalazi u Afganistanu ili u Pakistanu, zaziva Božju srdžbu na Busha izjednačujući ga s tiranima u prošlosti.

To je prva izjava nekog čelnika al Qaede koja se tiče predstojećih predsjedničkih izbora. Muslimanski klerici često završavaju svoje molitve pozivajući Boga da pruži potporu muslimanima u borbi protiv neprijatelja.

Godine 2004. čelnik al Qaede Osama bin Laden, u svojoj prvoj videosnimci u više od godine dana, ismijavao je nekoliko dana uoči izbora predsjednika Busha i upozorio na terorističke napade 11. rujna. 

>> Obami i dalje prednost u gotovo svim anketama

Uzgred spominjući Bushova demokratskog protukandidata Johna Kerrya, bin Laden je Amerikancima tada poručio: 'Vaša sigurnost nije u rukama Kerrya, Busha ili al Qaede. Vaša sigurnost u vašim je rukama i svaka zemlja koja ne naškodi našoj sigurnosti ostat će sigurna'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene