Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Dubrovniku je danas bio gotovo ljetni dan. Ulice pune gostiju, živa se popela na gotovo 30 Celzijevih stupnjeva. Iako je tek sredina svibnja, ljeto kao da je već tu.


Dubrovnik je danas je izgledao kao sredinom ljeta. Živa na termometru je pokazala brojku trideset. Dubrovačke plaže polako se počinju puniti. Topli proljetni dan na more je izvukao i domaće i strane. More, s temperaturom od od 19 °C, još je malo hladno za one najzimogroznije, ali je odličan pokazatelj - ljeto je pred vratima.

Vezani članci Turisti u Dubrovniku - 2 Danas ih se može prebrojiti i golim okom, a prije korone za to je trebao - brojač ljudi: Jug Hrvatske suočava se s velikim problemom Kršenje epidemioloških mjera - 2 Lito ide, mala: Festival ulične hrane završio je razuzdanom zabavom više stotina Splićana i turista. Maske nisu nosili ni konobari

Iako prava sezona još nije počela, ugostitelji već zadovoljno trljaju ruke. 'U odnosu na lanjsku godinu to je dva posto više. Najviše ima Francuza, zatim Engleza, a Hrvati drže visoko treće mjesto', rekla je Maja Milovčić, glasnogovnornica TZ Dubrovnika. A svi oni oduševljeni su stoljetnim gradom. Malo sunca i mora pravi je recept za dobro raspoloženje. Stoga i ne čudi da lijepo vrijeme doslovno donese pjesmu na svakome kantunu.