Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nastavak loše serije: Karlović i Karanušić odmah ispali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisači Roko Karanušić i Ivo Karlović poraženi su u dvoboju 1. kola Bank Austria ATP turnira u Beču. Time je nastavljena loša forma hrvatskih tenisača iz prošlog tjedna.

Juan Carlos Ferrero pokazao se kao pretvrd orah za Ivu Karlovića u prvom kolu Beča. 28-godišnji Španjolac, danas 44. na svijetu, slomio je Diva sa Šalate rezultatom 6:4 i 7:6(4).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Australia Open: Karlović u 2. kolu, poraz Karanušića i Kostanić Tošić Slika nije dostupna Davis Cup: Karlović očekivano out, velik interes Britanaca

>> ATP ljestvica: Karlović 14.; četvorica Hrvata u Top 50

Ferreru je za prolaz bio dovoljan samo jedan break u meču, rano u prvom setu. U drugom je do trijumfa došao u 13. igri.

Karlovićev servis je funkcionirao dobro, sa 17 asova u 11 servis-gemova i 66 % ubačenog prvog, no na reternu je Karlo bio očajan. Španjolac je iskoristio svoju priliku i izborio osminu finala, u kojoj je moguć susret s Ivanom Ljubičićem.

Roko Karanušić također nije dobro prošao. Ubilježio je još jedan poraz uz propuštene meč-lopte. 29-godišnji kvalifikant Jan Hernych, 129. igrač svijeta, ga je na startu turnira u Beču svladao s 4:6, 6:4 i 7:6(5) nakon što je peti hrvatski reket dvaput bio poen do pobjede u 12. gemu trećeg seta, kad je Čeh izborio tie-break držanjem servisa sa spašenih 30:40 i Karanušićevom prednosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene