Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Federerov veliki trijumf protiv Đokovića!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarac Roger Federer plasirao se u finale US opena, četvrtog Grand Slam turnira sezone, nakon briljantne pobjede protiv trećeg igrača svijeta, Srbina Novaka Đokovića.

Đoković je tijekom cijelog ljeta pokazivao bolju formu na tvrdoj podlozi, no danas nije imao odgovora na fenomenalnu igru bivšeg prvog igrača svijeta. Federer je pokazao da se još uvijek može ravnopravno boriti s najboljima, i da njegovoj berbi trofeja sigurno još nije došao kraj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna US Open: "Glumac" Đoković protiv Federera u polufinalu Slika nije dostupna ATP Hamburg: Nadal bolji od Đokovića

U prvom setu Federer je jednom oduzeo servis svom protivniku i rezultatom 6:3 mirno dovršio prvu dionicu igre. Đoković je uzvratio u drugom. Igrao je jako dobro, vodio cijelo vrijeme, da bi na kraju u ključnom 12. gemu oduzeo servis Švicarcu i sa 7:5 došao do izjednačenja.

Treći set bio je ključan. Federer se revanširao Đokoviću za gubitak drugog, i na isti način, rezultatom 7:5, došao je Švicarac do prednosti od 2:1 u setovima, nakon čega se igra najboljeg srpskog tenisača raspala. U četvrtom je Roger s lakoćom potvrdio pobjedu, za konačnih 6:3 5:7 7:5 6:2.

Federer je posljednje četiri godine osvajao US open, a za peti trijumf u finalu će morati svladati pobjednika iz drugog polufinalnog dvoboja, u kojem igraju Rafael Nadal i Andy Murray.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene