Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Organizatori Australian Opena povisili su nagradni fond za tenisačice i tenisače za čak 18 posto, pa tako sad uupni nagradni fond prvog Grand Slam turnira, koji u siječnju iduće godine počinje u Melbourneu, iznosi rekordnih 15 milijuna dolara.


I dok su pobjednici iz 2008. Marija Šarapova i Novak Đoković kući odnijeli po 970.000 dolara, laureati iz 2009. će biti bogatiji za po 1.15 milijuna USD.

Vezani članci Ministri na konferenciji za medije o pozivima na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti EU-a Ministar Horvat o dodjeli sredstva iz Fonda solidarnosti: "Dobro smo radili, ustrojili smo sustav za šest mjeseci" Slika nije dostupna US Open povećao nagradni fond na 20 milijuna dolara

No, unatoč povećanju, Australian Open i dalje ima najmanji nagradni fond od svih Grand Slamova. Najbogatiji je Roland Garros s 15.264 milijuna eura, US Open 14.35 milijuna eura, dok Wimbledon raspolaže s 11.812 milijuna eura nagrada.

Australci nisu samo izdašni novcem, već će igrače 15. siječnja dočekati novi restoran za igrače i nova dvorana za trening. 

No, osim nagradnog fonda povećana je i cijena ulaznica za tri najveća terena. te su ulaznice u prosjeku skuplje 15 posto, dok je obična ulaznica ostala 21 dolar.

Također, po prvi puta u 103 godine Australian Opena žensko finale se neće igrati u subotu popodne po lokalnome vremenu, već navečer, što je ustupak Australaca TV-postajama iz SAD-a.