Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australian Open povećao nagradni fond na rekordnih 15 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizatori Australian Opena povisili su nagradni fond za tenisačice i tenisače za čak 18 posto, pa tako sad uupni nagradni fond prvog Grand Slam turnira, koji u siječnju iduće godine počinje u Melbourneu, iznosi rekordnih 15 milijuna dolara.

I dok su pobjednici iz 2008. Marija Šarapova i Novak Đoković kući odnijeli po 970.000 dolara, laureati iz 2009. će biti bogatiji za po 1.15 milijuna USD.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Australian Open: Sun Tiantian i Zimonjić pobjednici u mješovitim parovima Slika nije dostupna Šarapova osvojila Australian Open

No, unatoč povećanju, Australian Open i dalje ima najmanji nagradni fond od svih Grand Slamova. Najbogatiji je Roland Garros s 15.264 milijuna eura, US Open 14.35 milijuna eura, dok Wimbledon raspolaže s 11.812 milijuna eura nagrada.

Australci nisu samo izdašni novcem, već će igrače 15. siječnja dočekati novi restoran za igrače i nova dvorana za trening. 

No, osim nagradnog fonda povećana je i cijena ulaznica za tri najveća terena. te su ulaznice u prosjeku skuplje 15 posto, dok je obična ulaznica ostala 21 dolar.

Također, po prvi puta u 103 godine Australian Opena žensko finale se neće igrati u subotu popodne po lokalnome vremenu, već navečer, što je ustupak Australaca TV-postajama iz SAD-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene