Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tour de France: Cunego prijeti favoritima Evansu i Valverdeu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski biciklist Damiano Cunego koji je prije četiri godine osvojio Giro, uvjeren je da ima realne izglede za osvajanje Tour de Francea, koji počinje 5. srpnja.

"Teško mi je bilo propustiti ovogodišnji Giro d'Italia, ali morao sam to učiniti kako bi se fokusirao na Tour. Čim sam vidio rutu Toura shvatio sam da je ovo idealna prilika. Kronometri su puno kraći nego prošlih godina, a to mi je najslabija strana. Sada mi se pruža prilika da u brdskim etapama stvorim prednost koja se može sačuvati na kronometru", kazao je 26-godišnji Cunego, koji se nada da će biti prvi Talijan u posljednjih deset godina koji je osvojio Tour. Posljednji kojemu je to uspjelo bio je Marco Pantani 1998.

Pročitajte i ovo Ilustracija policija traži vozača Teška nesreća u Istri: Autom usmrtio biciklista pa pobjegao Ilustracija Nesreća u Kutini Bez vozačke i pijan autom ubio biciklista pa pobjegao s mjesta nesreće

Budući da prošlogodišnji pobjednik Španjolac Alberto Contador neće moći braniti naslov, jer je njegova nova momčad Astana izbačena s Toura zbog dopinških skandala, kao najveći favoriti slove Australac Cadel Evans i Španjolac Alejandro Valverde.

"Evans je prošle godine bio drugi i po meni je on prvi favorit. Odmah do njega je Valverde. No, ja svoju šansu vidim u brdskim etapama", rekao je Cunego.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene