Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: Zagreb uništio Wislu s čak 17 razlike!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ledena dvorana Doma sportova nakon dugo je vremena bila poprište Zagrebovog totalnog uništenja protivnika. Pred 4 tisuće gledatelja gosti iz Poljske ispraćeni su s nevjerojatnih 17 pogodaka razlike, a podsjetimo igrala se rukometna Liga prvaka.

Rukometni klub Zagreb više je nego rutinski odradio utakmicu protiv sastava iz Plocka. Poljacima nije pomoglo niti što je hrvatski prvak nastupio bez ozlijeđenih Ivana Balića i Ognjena Backoviča i još uvijek nedovoljno spremnog Mirze Džombe. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Baliću prijeti operacija? Slika nije dostupna Balić: 'U Europi se nadamo barem polufinalu!'

>> Rukomet: Zagreb propustio pobjedu na otvaranju Lige prvaka

Hrvatski prvak je utakmicu otvorio vodstvom 3:0, a vrlo brzo je bilo i 7:1. Wisla se pokušala braniti obranom 6-0, no nedovoljno pokretljivi poljski igrači nisu uspjeli zatvoriti sve rupe. Srećom po goste na vratima su imali raspoloženog Mortena Larsena Seiera koji je u prvom poluvremenu zaustavio 10 udaraca. 

U prvom dijelu najraspoloženiji igrači u Zagrebovima redovima bili su Zlatko Horvat sa četiri pogotka, te Domagoj Duvnjak i Kiril Lazarov sa po tri pogotka, dok je vratar Gorazd Škof sakupio sedam obrana. Zagreb je na koncu na poluvrijeme otišao sa osam pogodaka viška (15:7). 

Svi smo znamo što znači Ivano, ali trebamo biti strpljivi U nastavku utakmice Zagreb je samo povećao prednost. Na koncu utakmice bilo je velikih 17 razlike (34:17). Horvat je i u drugom dijelu nastavio s odličnom igrom i ukupno je postigao osam pogodaka, Duvnjak se zaustavio na sedam pogodaka, dok su vratari Škof (12) i Somić (4) sakupili ukupno 16 obrana. Wislu je predvodio Wuster sa šest pogodaka i to svih šest iz sedmeraca. 

Lino Červar je nakon utakmice za Dnevnik.hr izrazio zadovoljstvo ovom velikom pobjedom, ali je istaknuo da se ne treba zavarati.

'Imali smo dobar pristup utakmici, ali Poljaci nisu mjerilo, oni nisu Lowen. Glavni mečevi su tek ispred nas'.

Idućeg vikenda Zagreb očekuje teško gostovanje u Mađarskoj protiv Pick Szegeda na kojem bi trebao zaigrati i Ivano Balić.

'Svi smo znamo što znači Ivano. Mi radimo na njegovom osposobljavanju, ali trebamo biti strpljivi. Njegovo stanje je bolje nego prije, no vidjet ćemo hoće li biti spreman'.

Rukometaši Rhein-Neckar Lowena upisali su pobjedu na gostovanju u Mađarskoj protiv Pick Szegeda 28:24 (13:17) u drugom susretu H skupine.

LJESTVICA:

1. Zagreb CO                           2 1 1 0 67:50 3
2. Rhein-Neckar Lowen         2 1 1 0 61:57 3
3. Pick Szeged                         2 1 0 1 50:44 2
4. Wisla Plock                          2 0 0 2 33:60 0

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene