Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tenis: Trijumf Dementijeve i sestri Williams

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U finalu ženskog teniskog olimpijskog turnira Ruskinja Elena Dementijeva pobijedila je sunarodnjakinju Dinaru Safinu rezultatom 3:6 7:5 6:3. U konkurenciji parova nedodirljive su bile Venus i Serena Williams.

Nakon bezbroj poraza u finalima velikih turnira, Dementijeva se konačno popela na najviše stepenicu postolja, i to tamo gdje je bilo najvažnije: na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Pročitajte i ovo Changfeng Hospital Strašne snimke VIDEO Dramatične snimke požara u bolnici, poginulo 29 osoba: Vezali su posteljinu i spuštali se niz zgradu Ulice Pekinga - 4 Širenje korone VIDEO Sablasno prazne ulice grada s više od 20 milijuna stanovnika: "Krenulo je poput teretnog vlaka bez kontrole"

U vrlo teškom meču Demetijeva je preukrenula rezultat i sa 7:5 u drugom te 6:3 u trećem porazila pretjerano nervoznu Safinu. Bio je to dvoboj koji je mogao otići na obje strane, no izgleda da je konačno došlo vrijeme lijepe Elena, pa je zlato pripalo njoj.

26-godišnja Dementijeva uspjela je doći do olimpijskog zlata u svom drugom finalu. Prije osam godina u Sydneyu morala se zadovoljiti srebrom jer je Venus Williams u tom trenutku bila prejaka.

Brončana medalja također je pripala Ruskinji. Vera Zvonarjeva pobijedila je domaću igračicu Na Li u borbi za 3. mjesto.

U konkurenciji ženskih parova nije bilo iznenađenja. Najjači par svijeta, sestre Williams, osvojile su zlato za Ameriku. U finalu su pregazile španjolsku kombinciju Ruano Pascal - Medina s 6:2 6:0. Bronca je pripala Kineskinjama Yan i Zeng.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene