Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šest puta rušeni svjetski rekordi, a Phelps ušao u povijest s ukupno 11 zlata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srijeda je bio još jedan fenomenalan dan za plivanje na OI u Pekingu. Svjetski rekordi su rušeni šest puta, a Amerikanac Michael Phelps je uzeo još dva zlata. To mu je peta zlatna medalja u Pekingu, a jedanaesta na olimpijskim igrama (šest ih je osvojio u Ateni) te je tako postao najuspješniji sportaš u povijesti olimpijskih igara po broju zlatnih odličja.

Prestigao je finskog atletičara Paavu Nurmija, rusku gimnastičarku Larisu Latinjinu i dvojicu sunarodnjaka, plivača Marka Spitza i atletičara Carla Lewisa, koji su osvojili po devet zlatnih medalja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Filipini: Osvajačima zlatne medalje na OI nagrada od 220 tisuća dolara Slika nije dostupna SP plivanje: Phelpsu zlato i svjetski rekord na 200 m slobodno

Zlatne medalje Phelps je osvojio na 200m leptir u vremenu novog svjetskog rekorda 1:52.03, te u štafeti 4x200m slobodno, koja je također oborila svjetski rekord sa rezultatom 6:58.56.

Zlatna medalja i svjetski rekord na 200m slobodno pripao je Talijanki Federici Pellegrini, koja je plivala 1:54.82.

Australka Stephanie Rice osvojila je zlato na 200m mješovito, također oborivši svjetski rekord sa rezultatom 2:08.45.

U polufinalu na 100m slobodno dva je puta rušen svjetski rekord. Prvo je to učinio Francuz Alain Bernard (47.20), a potom Ausralac Eamon Sullivan (47.05).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene