Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Primorac: ''Već odavno ne igram ovako dobro''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već odavno nisam imao tako dobar osjećaj kao na ovim Olimpijskim igrama, uživam u svakom trenutku i tako neopterećen sam daleko dogurao, izjavio je na stolnotenisač Zoran Primorac nakon pobjede nad Dancem Mazeom (4:2) i ulaska u osminu finala Olimpijskog turnira.

Veteran Primorac, kojemu su ovo čak šeste Igre, a medalju je osvojio u paru još u Seulu 1988., oduševio je cijelu dvoranu zadnjim poenom dvoboja protiv Danca, kada je spektakularnim stilom na svoju meč-loptu nakon skoro 30 napadačkih udaraca konačno natjerao Mazea da promaši stol.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stolni tenis: Trostruko slavlje za Kineskinje Slika nije dostupna Primorac: ''Falila mi je podrška navijača u polufinalu!''

"Ti visoki poeni su ponajveća atrakcija stolnog tenisa. Volim to igrati i svojedobno sam na taj način gotovo pobijedio i najjače igrače svijeta Kineze Wang Haoa i Wang Liqina. Tad sam izgubio, ovaj put to nisam dopustio. Maze je fenomenalan igrač i vjerujem da su svi mogli uživati", kazao je 39-godišnji Primorac, kojeg danas u 14 sati po hrvatskom vremenu očekuje dvoboj osmine finala sa Singapurcem Zi Yangom.

"Ne razmišljam uopće o sljedećem protivniku. Nakon dugo vremena na jednom velikom natjecanju nemam baš nikakvog pritiska. Moj moto je - Pobjednici nikad ne odustaju, a oni koji odustaju nikad ne pobjeđuju", zaključio je Primorac, koji je zajedno sa Šveđaninom Joergenom Paerssonom i Belgijancem Jean-Michelom Saiveom dobio i posebnu nagradu za sudjelovanje na šest uzastopnih Olimpijskih igara.

I drugi hrvatski predstavnik Tan Ruiwu plasirao se u osminu finala gdje danas u 15 sati po hrvatskom vremenu igra sa Ching Liem iz Hong Konga. Li ima srebrnu olimpijsku medalju u paru sa prošlih Igara u Ateni, a ima tri brončana odličja sa svjetskih prvenstava, tako da će hrvatskome Kinezu biti jako teško ući u četvrtfinale.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene