Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jedrenje: Sud odbacio prosvjede protiv Danaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ad hoc sazvan Sportski arbitražni sud u Pekingu odbacio je prosvjede Španjolske i Italije na pobjedu danske jedriličarske posade u klasi 49.

Talijanski i Španjolski olimpijski odbor odlučili su ponovno prosvjedovati nakon što je njihov prvi prosvjed protiv odluke da se danskoj posadi dodijeli zlatna medalja, iako su za zadnji plov posudili brod hrvatske posade Kostov/Cupać odbacio Međunarodni jedriličarski savez.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fair Play Igara: Hrvatski jedriličari pomogli unesrećenim Dancima! Slika nije dostupna Jedrenje: Britankama prvo zlato u Qingdau

"Nakon razmatranja Arbitražni sud je odlučio odbaciti oba prosvjeda, te potvrditi odluku Međunarodnog jedriličarskog saveza", stoji u priopćenju Abitražnog suda.

Jonasu Warreru i Martinu Ibsenu je prije početka zadnjeg plova pukao jarbol te su posudili brod od hrvatske posade koja se nije kvalificirala za finalnu utrku.

Španjolska posada Iker Martinez de Lizarduy i Xabier Fernandez osvojili su srebrnu medalju a njemačka posada Jan-Peter Peckolt i Hannes Peckolt brončanu. Talijani su završili na četvrtom mjestu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene