Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Draganja bez polufinala na 100 slobodno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolji hrvatski plivač Duje Draganja nije se uspio plasirati u polufinale na 100 metara slobodno na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Draganja je u kvalifikacijama ostvario 34. rezultat s vremenom 49.49 sekundi što je za 68 stotinki slabije od njegova i hrvatskog rekorda postavljenog na EP u Eindhovenu u ožujku ove godine (48.81). 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZOI Soči 2014. Olimpijski plamen, uz tradicionalni obilazak Zemlje, ide i u svemir Slika nije dostupna Napadi tijekom Olimpijskih igara U Kini uhićeni pripadnici islamističke 'terorističke' skupine

Za plasman u finale trebao je isplivati novi hrvatski rekord, jer su 16. mjesto podijelili Talijan Christian Galenda i Švicarac Dominik Meichtry s vremenom od 48.55, te rasplivavati za prolazak u polufinale.

Draganja je snažno krenuo u utrku, te je na 50 metara okrenuo kao drugi u svojoj skupini s vremenom 22.88, ali u završnici utrke je potpuno posustao, te je rub bazena dotakao kao posljednji, osmi.

Najbolji u kvalifikacijama bio je svjetski rekorder Eamon Sullivan sa 47.80 ispred Šveđanina Stefana Nystranda (47.83) i Amerikanca Brenta Haydena (47.84).

"Nisam ovo mogao zamisliti ni u najgoroj noćnoj mori, stvarno ne znam što bih rekao, moram popričati s trenerom", bila je prva reakcija Draganje nakon kvalifikacija, ali vrlo brzo se smirio.

"Možda je ovo i dobro, isto mi se dogodilo i na mojoj prvoj utrci u štafeti na OI u Ateni, kada sam također potpuno podbacio u prvoj izmjeni, te se uvlas isto osjećao kao danas. Svi znamo da sam kasnije osvojio srebro na 50 slobodno. Možda će to zvučat nelogično, ali više sam trenirao stotku nego pedeseticu, svi pokazatelji su bili odlični i ne znam što se dogodilo na drugih 50 metara kada sam ostao bez snage. Možda je problem bio u zagrijavanju, ne znam", kazao je Draganja, koji je ove godine srušio hrvatski rekord na EP u Eidnhovenu isplivavši 48.81 sekundi. Taj rezultat je davao poprilično nade da Splićanin može na 100 metara napraviti značajniji rezultat u Pekingu, no prema isplivanim rezultatima Draganji bi taj rekord donio tek 18. mjesto.

Našem najboljem plivaču ostaje disciplina 50 slobodno u kojoj brani srebro iz Atene, a kvalifikacije su na rasporedu u četvrtak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene