Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dizanje utega i džudo: Još tri zlatne medalje za Kinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski sportaši danas su nastavili s uspjesima. Tong Wen osvojila je zlato u džudu, a Cao Lei i Lu Yong bili su najbolji u dizanju utega.

Kineskinja Cao Lei osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u dizanju utega u kategoriji do 75 kilograma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukrajinka teška 165 kilograma osvojila srebro Slika nije dostupna Džudo: Mongol i Kineskinja najbolji

Svjetska prvakinja iz 2007. godine je na putu do olimpijskog odličja ostvarila i novi olimpijski rekord podigavši ukupno 282 kilograma, što je deset kilograma više od dosadašnjeg rekorda Ruskinje Natalie Zabolotnaie. Svjetski rekord s podignutih 286 kilograma još uvijek drži Ruskinja Svetlana Podobedova. Cao Lei je u trzaju podigla 128 kilograma, dok je u izbačaju podigla 154 kilograma.

Drugo mjesto je osvojila azijska prvakinja Kazahstanka Alla Vazhenina sa 266 podignutih kilograma, dok je broncu osvojila Ruskinja Nadežda Evstjukhina (264).

Kod muškaraca, Lu Yong je u kategoriji do 85kg postavio novi svjetski rekord i uzeo zlato, ispred Bjelorusa Ribakova i Armenca Marirosiana.

Kineska judašica Tong Wen osvojila je zlatnu medalju u kategoriji iznad 78 kg. Ona je u finalu pobijedila Maki Tsukadu iz Japana, te je tako Kini donijela treće judaško zlato na Igrama u Pekingu.

Tako su Kinezi došli do ukupno 25 zlatnih olimpijskih medalja, što definitivno nije i konačna brojka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene