Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brkljačić: ''Za ovo sam se pripremala 12 godina''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolja hrvatska bacačica kladiva Ivana Brkljačić jedna je od prikrivenih favoritkinja za olimpijsko odličje. Ove godine ima peti rezultat na svijetu (74.89m) i u svim nastupima je bila na pobjedničkom postolju.

O svojoj formi Ivana je rekla sljedeće:

Pročitajte i ovo Changfeng Hospital Strašne snimke VIDEO Dramatične snimke požara u bolnici, poginulo 29 osoba: Vezali su posteljinu i spuštali se niz zgradu Ulice Pekinga - 4 Širenje korone VIDEO Sablasno prazne ulice grada s više od 20 milijuna stanovnika: "Krenulo je poput teretnog vlaka bez kontrole"

"Dobro je, relativno sam OK. Ove su Igre nešto za što sam radila posljednjih 12 godina i kad bih vam rekla da sam jako opuštena i da jedva čekam natjecanje onda bih vas definitivno slagala. Istina, nema problema sa spavanjem, što sam prije znala imati. Pred Osaku nisam mjesec dana dobro spavala i stalno sam bila nervozna. Ovdje toga nema, jedino što često sanjam mrežu i 'kavez'. Mislim si 'samo da kladivo izađe iz kaveza i sve će biti dobro'. Ja uopće ne sumnjam u svoju formu, trebaju mi samo ispravni hici. To je ono s čime sam imala problema ove godine. Često sam na natjecanjima imala samo dva ispravna pokušaja, pa je to jedino zbog čega sam malo nesigurna. No, to je dobro jer nikad ne treba biti previše siguran u sebe prije nastupa. Nadam se da u kvalifikacijama neće biti nikakvih problema. Moja tehnika bacanja je takva da kada pogodim, kladivo leti jako daleko, a ako napravim samo mali trzaj glavom pogrešno, hitac se drastično skraćuje."

Norma za finale je u Pekingu iznimno visoka, čak 71.50 metara.

"To je zato jer ima jako puno cura koje su ne-znam-gdje-sve bacale daleko, pa su u IAAF-u malo zbunjeni kad vide da ima, primjerice, četiri Bjeloruskinje preko 73 metra. Visokom normom se organizator 'štiti' od mogućeg prevelikog broja finalistica. Realnost je, dakako, sasvim drukčija. Za finale će biti dovoljno negdje oko 69 metara, a to može baciti svaka bacačica koja je ovdje. Samo dvanaest najboljih će, međutim, bacati u finalu."

Ivana je pojasnila i "inflaciju" ovogodišnjih bacačkih dobrih rezultata.

"Kladivo nije disciplina Zlatne lige, pa se ne baca na najvećim mitinzima. Mnoge bacačice, tako, rađe bacaju kod kuće, a u nekim državama, što ja osobno znam, metar za mjerenje ponekad zna biti i pet metara kraći od stvarne dužine. Pa, onda na nekim natjecanjima imate sulude rezultate. Meni je glupo o tome pričati , no to je nešto što se zna. Tako Bjeloruskinje imaju tri bacačice na 75 ili više metara, a ja sam uvjerena da samo Oksana Miankova uistinu toliko vrijedi i da je prava."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene