Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zvezda još drastičnije kažnjena zbog navijača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beogradski klub ide iz skandala u skandal. Nakon katastrofalnog početka sezone, problema s navijačima te kazne zbog potpore osuđenom navijaču koji je pokušao policajcu ugurati bengalku u usta, Zvezda je ponovo novčano kažnjena.

Beogradski nogometni klub Crvena Zvezda će u roku od 15 dana morati u blagajnu Zajednice srbijanske Jelen superlige uplatiti dva milijuna i četrdeset tisuća dinara, što je oko 27 tisuća eura, zbog transparenta "Lazoviću, stići će te pravda koju djeliš", koji se našao na sjevernoj tribini na dvoboju protiv Jagodine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zvezda kažnjena zbog 'pravde za Uroša' Slika nije dostupna Stoičkovu neshvatljv pad bivšeg prvaka Europe

Navijač Zvezde, dvadesetogodišnji Uroš Mišić, optužen je za napad upaljenom bakljom na policajca Nebojšu Trajkovića na utakmici odigranoj 2. prosinca prošle godine. Nedavno je osuđen na 10 godina zatvora.

>> Zvezda kažnjena zbog 'pravde za Uroša'

>> Stoičkovu neshvatljv pad bivšeg prvaka Europe

>> Navijaču Zvezde 10 godina zatvora za napad na policajca

>> Delije porazbijale automobile igračima Crvene Zvezde

Sudac Okružnog suda u Beogradu Velimir Lazović koji je izrekao presudu Mišiću rekao je u obrazloženju 'kako je presuda navijaču adekvatna i predstavlja poruku da se takvi napadi, koji su postali epidemija, neće trpjeti'.

Crvena zvezda je kao klub kriva što nije poduzela mjere kako bi spriječila unošenje transparenta na tribine Zamjenik disciplinskog suca Zajednice Jelen superlige Dragče Dimitrijević, zbog loše organizacije ove utakmice, kaznio je klub s maksimalnom novčanom kaznom od 600 tisuća dinara (oko 7900 eura), a svakog od 11 igrača osobno i tajnika stručnog štaba Vojislava Lalatovića sa po 120 tisuća dinara (oko 1600 eura), što je, također, maksimalan iznos kazne za pojedince.

Crvena zvezda je kao klub kriva što nije poduzela mjere kako bi spriječila unošenje transparenta na tribine, igrači su krivi jer su nosili majice, a tajnik stručnog štaba Vojislav Lalatović zato što je znao da će oni to učiniti, a nije poduzeo mjere da ih spriječi u tome - rekao je Dimitrijević.

Klub ima pravo na žalbu drugostupanjskom tijelu u roku od tri dana.

'Ljudi koji vode Zvezdu ne mogu se više kriti iza problema, kao što su činjenice kako nemaju upravu i da se ne zna tko ima kakve ovlasti. Morat će preuzeti potpunu odgovornost za sve što bi se moglo dogoditi na utakmici u nedjelju na njihovom stadionu protiv Partizana', rekao je za Blic predsjednik Nogometnog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene