Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP 2010: Poučeni iskustvom Englezi 'pušu' i na hladno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U taboru 'Gordog Albiona' su neočekivano oprezni uoči iduće dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, protiv Kazahstana i Bjelorusije. Vjerojatno, poučeni iskustvom iz kvalifikacija za prošli Euro na kojem na kraju, nisu ni sudjelovali.

Iako je uvjerljivi trijumf u Zagrebu protiv Hrvatske podigao poljuljano samopouzdanje Engleza, Fabio Capello ne želi svojim igračima dozvoliti opuštanje niti na sekundu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Wenger podržao Capella Slika nije dostupna Capello ipak pozvao Beckhama

'Dolazi nam utakmica u kojoj nemamo pravo na pogrešku', kazao je Capello, te dodao: 'Za engleskim kormilom mi nedostaje vrijeme koje sam imao kao trener u klubovima. U klubu neke stvari možeš riješiti u tjedan dana, a ovdje je to nemoguće'.

>> Borat motivira Kazahstance da se osvete Englezima

Capello u susretu protiv Kazahstana neće moći računati na Johna Terryja koji ima problema s leđima, a upitan je i nastup Emilea Heskeyja. Obranu će predvoditi Rio Ferdinand i Matthew Upson, dok će umjesto Heskeyja, ukoliko se ne oporavi, igrati Peter Crouch.

'Moramo čuvati Terryja, jer on uvijek želi igrati i uvijek daje svoj maksimum. Neki bi s njegovom ozljedom ležali u krevetu i umirali, a on želi igrati', dodao je Capello koji je inače vrlo dobar prijatelj s menadžerom Chelseaja Felipeom Scolarijem pa je prije donošenja odluke razgovarao Brazilcem.

Englesku javnost je pobjeda protiv 'Vatrenih' podsjetila na slavlje u Munchenu protiv Njemačke od 5:1 u rujnu 2001. godine nakon koje su Englezi teškom mukom pobjedili Albaniju 2:0, a potom protiv Grčke jedva izvukli bod 2:2 i plasirali se na SP u Japanu i Južnoj Koreji. A kako se ne bi ponovile slike od prije sedam godina Capello je zatražio maksimalnu ozbiljnost.

Kazahstan se trenutačno nalazi na 131. mjestu Fifine ljestvice i u zadnjih 15 službenih utakmica upisao je devet poraza, tri pobjede i tri remija. Pobijedio je Srbiju, Armeniju i Andoru, te dva puta remizirao s Belgijom i jednom s Azerbajdžanom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene