Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Borat motivira Kazahstance da se osvete Englezima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kazahstanski nogometaši izuzetno su motivirani za susret sa Englezima ove subote u Londonu u sklopu kvalifikacija za SP 2010. i to navodno zbog Borata, filmskog lika kojeg je utjelovio engleski komičar Sacha Baron Cohen, a koji Kazahstance prikazuje 'primitivcima, homofobima i rasistima', piše Daily Telegraph.

'Ne vjerujem da itko od Engleza zna išta o Kazahstanu, ali i da većina drži da je Borat Kazahstanac. Mi smo ponosna država s velikim i manjim gradovima, kulturom i nogometašima koji će Englezima na Wembleyu pokazati da znaju igrati', kazao je za Telegraph reprezentativac Ruslan Baltijev te dodao kako svi u Kazahstanu jedva čekaju dolazak Engleza u Almaty na utakmicu iduće godine. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Invazija Borata na Wembley Slika nije dostupna Bilić i Capello zadovoljni rasporedom utakmica

'Kada dođu, Englezi će se moći uvjeriti da smo mirna, gostoljubiva i otvorena zemlja u kojoj živi puno stranaca. Tada će se svi, pa i novinari, uvjeriti koliko nam je zla nanio Borat i koliko je taj film nepravedan', izjavio je 30-godišnji kazahstanski reprezentativac. 

S druge strane, The Sun prenosi izjavu bivšeg izbornika Kazahstana Arna Pijpersa koji je s tog mjesta otišao prije mjesec dana. 

'Oni su normalna momčad koja trenira i priprema se kao i svaka druga. Kad su na gostovanjima i nisu na treningu ili utakmici, kartaju ili gledaju DVD-e. I da, gledaju i Borata. Znam da se to ne sviđa ondašnjim političarima, no igračima je zaista bio smiješan. Shvaćaju šale i ne misle da su na račun Kazahstana, nego puno više na račun SAD-a', kazao je Nizozemac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene