Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međunarodni nogometni savez odlučio je da je napadač rumunjske reprezentacije, a sada član Fiorentine Adrian Mutu mora platiti Chelseaa 17.17 milijuna eura odštete zbog pozitivnog testa na kokain zbog kojega je klub s njim raskinuo ugovor 2004. godine.


"Zahtjev Chelseaja za odštetom zbog kršenja ugovora djelomično je prihvaćen, te je igrač Adrian Mutu dužan platiti 17,173,990 eura", stoji u odluci Komisije za rješavanje sporova FIFA-e.

Vezani članci KB Dubrava Podnesen prvi odštetni zahtjev za smrt od korone u bolnici: Poznata svota koju traži obitelj preminule žene Banane, ilustracija Policija potvrdila: U jednom trgovačkom lancu u Pločama među bananama pronađeno nevjerojatnih 18 kilograma kokaina

"Mi u Chelseaju smo oduševljeni ovakvom presudom i to ne samo zbog financijske strane. Ovo je važna odluka za nogomet uopće, jer je FIFA-ina komisija prepoznala štetu koju incidenti povezani s drogom nanose našoj igri i dao do znanja da svi snosimo odgovornost u ovom području", smatraju u Chelseaju.

Mutu ima pravo žalbe Sportskom arbitažnom sudu, ali upravo je ta institucija podržala zahtjev Chelseaja za financijskom odštetom i proglasila FIFA-inu komisiju odgovornom za slučaj.