Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kek objavio popis za dvoboj protiv Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornik slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek objavio je popis igrača koji će konkurirati za prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske koja se igra u Mariboru 20. kolovoza.

Na popisu nema napadača Dalibora Stevanoviča, Zlatana Ljubijankiča i Klemena Lavriča. Riječ je o igračima koji imaju teškoća s nastupima u stranim klubovima za koje sada igraju. Ponovni poziv dobio je veznjak engleskog West Bromwich Albiona Robert Koren koji je za slovensku izabranu vrstiu dosada odigrao 30 utakmica, a među 18 kanditata je i nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama Boštjan Cesar iako u Marseilleu uglavnom sjedi na klupi.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

"Utakmica protiv pete nogometne reprezentacije svijeta bit će nam dobar test kako bismo dobili sliku o spremnosti pred početak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi", rekao je Kek na konferenciji za novinare.

"Na utakmici očekujem pravi naboj. Hrvatsku dobro poznajemo i ta će utakmica biti realna slika naše sadašnje vrijednosti", dodao je Kek.

U dosadašnjih sedam međusobnih okršaja Hrvatska je zabilježila četiri pobjede, a tri susreta završila su neodlučenim ishodom, dok Slovenija do sada nema nijednu pobjedu protiv reprezentacije susjedne države u ogledima koji za slovenske navijače obično znače dodatni "naboj".

Nekadašnji igrač, a kasnije i trener NK Maribora, 46-godišnji Kek rekao je da očekuje dobro navijanje tamošnjih navijača na obnovljenom stadionu Ljudski vrt.

"Objekt je prekrasan, a momci u slovenskim dresovima zaslužuju podršku iako sam svjestan da su navijači u Mariboru vrlo kritični", zaključio je Kek.

SLOVENSKA REPREZENTACIJA:

VRATARI: Samir Handanović (Udinese), Jasmin Handanović (Mantova)

OBRANA: Boštjan Cesar (Marseille), Luka Elsner (Domžale), Branko Ilić (Betis), Bojan Jokić (Sochaux), Mitja Moerec (CSKA Sofija), Marko Šuler (Gent)

VEZA: Mišo Brečko (Koeln), Robert Koren (West Bromwich Albion), Andraž Kirm (Domžale), Darijan Matić (Interblock), Mirnes Šišić (Olympiakos), Anton Žlogar (Omonia)

NAPAD: Valter Birsa (Sochaux), Miran Burgič (AIK), Zlatko Dedić (Frosinone), Milivoje Novaković (Koeln)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene