Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvati neće moći na Wembley?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kazna od samo 30.000 švicarskih franaka, koliko je Hrvatski nogometni savez platio rasističko ponašanje dijela navijača tijekom kvalifikacijske utakmice između Hrvatske i Engleske, nije zadovoljio otočku javnost. Traže da se Hrvatima zabrani dolazak na Wembley.

Vjerojatno već i vrapci na grani znaju da je na kvalifikacijskoj utakmici Hrvatska - Engleska, nakon što je tamnoputi Heskey dobio žuti karton dio navijača počeo 'hukati', točnije ispuštati majmunske krikove. FIFA je zbog tog incidenta HNS kaznila sa 30.000 švicarskih franaka, no Englezi smatraju kako je svota od oko 15.000 funti i više nego sramotno niska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna McClarenu otkaz i 2,5 milijuna funti Slika nije dostupna Bilić: Pobjeda nije slučajna, bili smo bolji

Paul Elliott, nekadašnji branič Chelseaja koji je savjetnik Uefe i Europske komisije u borbi protiv rasizma, tražit će od FIFA-e da se onima kojima se dokaže krivnja daju propisne sankcije, tj. da ne prolaze 'glatko' kao Hrvati. Od Engleskog nogometnog saveza će pak biti traženo da se hrvatskim navijačima ne dozvoli ulaz na Wembley zbog ponašanja u Maksimiru. 

>> HNS kažnjen sa 30.000 švicarskih franaka zbog rasističkog ponašanja navijača

'15.000 funti je 32 penija po 'glavi' i to je neprihvatljivo. Novčane kazne ne štete nikome. Kazna treba biti suspenzija. FIFA im može oduzeti bodove i udaljiti s natjecanja. Bitno je samo da shvate da Emile Heskey ima svoja prava i da ih moraju zaštititi', kazao je Elliot.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene