Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FOTO: Zamjene koje su radile razliku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je priča o dečkima koji su sebe pronalazili u onim rečenicama 'lako je tebi kad na klupi imaš…'. Njihov najpoznatiji predstavnik je čovjek kojeg su u Manchesterovoj svlačionici zvali - legenda.

Ole Gunar Solskjaer izgradio je tijekom karijere imidž 'super zamjene'. Neki njegovi golovi ostat će zapamćeni zauvijek. Poput primjerice onog kada je u finalu zajedno s Teddyjem Sheringhamom potopio Bayern u sudačkoj nadoknadi ili još bolje kada je 'ubojica dječjeg lica' nakon što je ušao s klupe u samo 20-ak minuta podario četiri komada Nottingham Forestu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O snimanju najnovijih Pirata Johnny Depp hvali suradnju s Marshallom, pitanje je hoće li biti uspješna Slika nije dostupna Htio kući Ukrao policijski auto kako bi ga deportirali

Tu je nadalje Santiago Solari koji pored Figa, Raula, Ronalda i Zidanea nikako nije mogao u prvih jedanaest. No kada su se kraljevi umorili na scenu je stupio 'najbolji dvanaesti igrač na svijetu' – Santiago.

Sjajno argentinsko krilo pružalo je sjajne predstave u završnicama Realovih utakmica. Bayernov dvojac Carsten Jancker – Alexander Zickler uvijek je bio u sjeni Papina, Klinsmanna ili Elbera, ali Hitzfeld je uvijek imao veliko povjerenje u njih.

Ole Gunar Solskjaer, 'ubojica dječjeg lica', nakon što je ušao s klupe, u samo 20-ak minuta 'podario' je četiri komada Nottingham Forestu Marcus Allback možda i nije neko super luksuzno ime u nogometnom svijetu jer priznajte da vam su prva asocijacija na Švedsku – Larsson, Ibrahimović ili Ljungberg. No, 35 – godišnji napadač Kopenhagena je za reprezentaciju nastupio 74 puta i zabio čak 30 golova. Impresivno za čovjeka koji je uglavnom u drugom planu.

Allbackov slučaj je sličan našem Goranu Vlaoviću, omalenom Ćirinom jockeru. Juventus je uvijek imao dobru 'municiju' u rezervi kada je ponestalo daha Del Pieru, Inzaghiju, Robertu Baggiju, Bokšiću ili Vieriju.

Svoj kontigent golova isporučili bi i Nicola Amoruso ili Marcelo Zalayeta. Amoruso je bio uspješniji u Ligi prvaka nego u prvenstvu.

Farbregas je pak sjajno odradio zamjensku rolu na Euru, iako njega baš i ne možemo utrpati u taj koš jer njegovo vrijeme tek dolazi. No, blago izborniku koji njega može imati kao zamjenu.

John Dahl Tomasson je bio omiljen u svlačionici Milana iako je uglavnom ulazio s klupe. A naravno, bio je i efikasan. U prvenstvu je pogodio 22 puta u 76 nastupa.

Potom imamo i godinama jednog od najbržih igrača svijeta Brazilca Serginha koji bi napravio dar – mar po svojoj lijevoj strani kada bi ušao s klupe. Isto je bilo i sa štafetnom zamjenom Boban - Leonardo. 

Tu je još i Julio Cruz koji neodoljivo podsjeća na svog prezimenjaka iz Sante Barbare, ali zato sigurno bolje igra nogomet od njega. Svijetla reflektora su uvijek na Ibrahimoviću, Adrianu (iako ponajviše zbog skandala) ili Vieiri, ali Cruz je opasan i s tribine.

Dakako s klupe se svi uvijek prvo sjete napadača, no našlo bi se tu mjesta i za vrhunske, dugotrajne zamjene u defanzivnijim redovima. Poput Fergusonovog Johna O' Sheae, Wesa Browna ili nekada Lippievih Pessotta ili Birindellija, Hitzfeldovog Mehmeta Schola, itd…

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene