Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ferdinand: 'Hrvatski navijači će nastaviti s rasističkim uvredama!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezadovoljan visinom kazne koju je dobio Hrvatski nogometni savez zbog rasističkog vrijeđanja engleskih nogometaša u Zagrebu, branič Gordog Albiona Rio Ferdinand oštro je napao Međunarodnu nogometnu federaciju.

'Fifa mora krenuti u odlučnu borbu protiv rasizma. Čelnici Fife stalno najavljuju oštru borbu i visoke kazne, no nikada svoje riječi ne pretvore u dijela. Svi bi se morali pogledati u ogledalo,' kazao je Rio Ferdinand.

Pročitajte i ovo Policija "Bio je to strašan stres" Azijca napali u Zagrebu: "Rekao mi je 'fu*k you China', a onda sam dobio bocom u glavu pa su krenuli udarci..." Uhićen Juraj Mesić koji je rasistički vrijeđao strance u Zagrebu - 9 Nepravomoćna odluka Rasist koji je vrijeđao strance dobio 10 mjeseci zatvora: "Smatram da sam ja žrtva u cijelom slučaju, na mene je pokrenut medijski linč"

Braniča Manchester Uniteda je razočarala odluka Fife koja je kaznila HNS sa 30.000 švicarskih franaka zbog rasističkih uvreda koje bile upućene tamnoputim engleskim igračima, a ponajprije Emileu Heskeyju za vrijeme ogleda Hrvatske i Engleske u kvalifikacijama za SP 2010. godine.

>> Rasistički ispadi navijača razljutili Heskeya i Engleze

>> HNS kažnjen sa 30.000 švicarskih franaka zbog rasističkog ponašanja navijača

'Što se to događa ? Hrvatska je kažnjena minimalnim iznosom i sasvim sigurno navijači će nastaviti s uvredama. Ukoliko se takve stvari ponove treba im oduzeti bodove, pa će se onda možda zamisliti,' dodao je Ferdinand.

Ukoliko se takve stvari ponove treba im oduzeti bodove, pa će se onda možda zamisliti! Tamnoputi engleski reprezentativac smatra kako Fifa i Uefa ne surađuju dovoljno, jer bi u protivnom kazna za HNS bila daleko veća, budući da je Hrvatska za vrijeme Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj kažnjena zbog ponašanja navijača na utakmici sa Turskom.

'Fifa i Uefa moraju zajedno krenuti u borbu protiv rasizma. Njihove akcije su nedovoljne i neučinkovite. Bilo bi lijepo kada bi Blatter krenuo u borbu protiv rasizma kao što se oštro bori za ugled Fife,' zaključio je Ferdinand.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene