Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EURO: 300 milijuna eura prihoda za finaliste EURA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučerašnje finale EURA 2008 vrijedno je najmanje 300 milijuna eura jer su se Njemačka i Španjolska borile ne samo za toliko željeni naslov prvaka Europe, nego i za financijski dobitak za svoju zemlju veći od 114 milijuna eura, zaključuje novo istraživanje službenog sponzora MasterCarda.

Zbog sudjelovanja u finalu Njemačka će pospremiti u džep više od 59 milijuna eura, a obje zemlje će profitirati od kratkoročnog i dugoročnog ekonomskog porasta koji uključuje nagradne igre, sponzorske ugovore, televizijska prava na emitiranje, povećanje prodaje ulaznica i rekvizita, turizma, a za pobjedničku naciju, i značajan potrošački poticaj kroz povećanje samopouzdanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Bilić posrnuo pred novinarima Slika nije dostupna Počelo 13. Europsko nogometno prvenstvo

Gledajući samo novčani fond nagrada, pobjede na svim utakmicama na Španjolskoj će donijeti dobit od 23 milijuna eura. Istraživanje MasterCarda predviđa kako će pobjednik samo od finala uživati u ekonomskoj dobiti od osvojenih 90 milijuna eura dok će drugoplasirani osvojiti više od 40 milijuna eura.

Grad domaćin finala Beč također bi mogao ostvariti dobitak veći od 100 milijuna eura samo od ove utakmice, s kratkoročnom zaradom od prodaje hrane i pića, rekvizita i hotelskog smještaja koja bi mogla doseći i 65 milijuna eura, te posredno ostvarivanje dugoročne koristi, uključujući očekivano povećanje turističkih dolazaka u glavni grad Austrije. U cijelosti, očekuje se kako bi Austrija i Švicarska mogle ostvariti ekonomski rast od 470 milijuna eura kao domaćini EURA 2008.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene