Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Capello: Englezi mogu igrati kao Španjolci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Engleski izbornik Fabio Capello izjavio je da će njegovi izabranici u kvalifikacijama za SP 2010. (u istoj su skupini s Hrvatima!) igrati jednako dobro kao Španjolci koji su u lipnju osvojili naslov pravaka Europe.

Capello je, očigledno, uvjeren da se njegovim izabranicima u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi neće dogoditi ono što im se, pod vodstvom Stevea McClarena, dogodilo u kvalifikacijama za Euro 2008. u čiju se završnicu nisu plasirali.

Pročitajte i ovo Davide Capello (Foto: Printscreen) Klizio 80 metara s mosta Talijanski nogometaš padao zajedno s mostom u Genovi: "Pred očima mi je samo jedna slika" Slika nije dostupna Ozbiljna prijetnja Okorjeli engleski huligan najavio: Dolazimo na EURO s Rusima tući muslimane

"Tehnički, engleski su reprezentativci jednako dobri kao Španjolci, no razlikuju se od njih po stilu igre i karakternim osobinama. Moraju biti samopouzdaniji, jer su vrlo dobri igrači. Siguran sam da će se Engleska kvalificirati za SP 2010." - kazao je Talijan okupljenim novinarima na novom Wembleyu.

Španjolci, s kojima Capello uspoređuje svoje igrapče, osvojili su prije dva mjeseca prvi veliki trofej u zadnje 44 gdoine, odnosno, od Eura 1964. kojemu su bili domaćini. A i Englezi odavno nisu bili 'šampioni'; od SP-a 1966. koje je organizirano na njihovom Otoku.

Španjolci su osvojili Euro 2008. pobijedivši u finalu Nijemce 1:0, a i Englezi su se svog jedinog reprezentativnog trofeja domogli svladavši u finalu Nijemce 4:2. Možda u toj činjenici leži razlog zbog kojeg Capello stalno uspoređuje Španjolce i Engleze za koje tvrdi da su sada mnogo sampouzdaniji nego što su bili u vrijeme kad je on prihvatio poziv FA da preuzme vođenje engleske reprezentacije.

U međuvremenu, Englezi su pod Capellovim vodstvom do sada odigrali četiri prijateljske utakmice od kojih su tri dobili (protiv Švicarske, SAD-a te Trinidada i Tobaga), a jednu izgubili (od Francuske).

Sljedećeg tjedna engleska će reprezentacija odigrati prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Češke i to će joj biti generalka uoči prvih dviju kvalifikacijskih utakmica za SP 2010. koje će u rujnu odigrati s reprezentacijama Andore i Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene