Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić pozvao Mandžukića, Kranjčar 'out' tri mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je u srijedu popis kandidata koji će konkurirati za utakmice protiv Kazahstana i Engleske na startu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Obje utakmice će se igrati u Zagrebu, protiv Kazahstana 6. rujna, a četiri dana kasnije u Maksimir dolazi i "Gordi Albion".

Pročitajte i ovo Screenshot Maksimir slavi Građani počeli prijavljivati potres u Zagrebu, a onda je stiglo objašnjenje koje nisu očekivali: "Nije potres..." Slika nije dostupna Nakon fantastičnog uspjeha u Istambulu, i uz podršku navijača nogometna reprezentacija nadomak je europskog nogometnog prvenstva EURO 2012. Poruke podrške našim bilić boysima

Među 22 pozvana nema ozlijeđenog Nike Kranjčara, koji je danas operiran u Londonu. Umjesto njega pozvan je napadač zagrebačkog Dinama Mario Mandžukić, dok je pretpoziv upućen vrataru Hajduka Daijelu Subašiću.

Reprezentacija se okuplja u nedjelju, 31. kolovoza u zagrebačkom hotelu Sheraton, odakle odlazi u Brežice.

Izbornik Bilić zamolio je novinare da pitanja o Engleskoj postavljaju tek nakon susreta sa Kazahstanom.

"Kazahstan je ozbiljna reprezentacija, u rangu Estonije. Oni su vrlo neugodan protivnik na domaćem terenu, ali na gostovanjima gube 80 posto utakmica, ali im još nitko nije uvalio pet komada. Nemamo puno podataka o njima, ali znamo da samo jedan njihov reprezentativac igra u Rusiji, dok svi ostali igraju u domaćim klubovima", kazao je Bilić.

Hrvatski izbornik izrazio je zadovoljstvo što je operacija gležnja Nike Kranjčara dobro prošla.

"Kranjčar će sljedećih šest tjedana hodati uz pomoć štaka i tek za dva i pol do tri mjeseca se očekuje njegovo uključenje u puni trening. Njegov izostanak je veliki hendikep za nas, ali bez obzira na to mi u obje utakmice idemo po pobjedu", zaključio je Bilić.


Na Bilićevom popisu su:


VRATARI - Stipe Pletikosa (Spartak), Vedran Runje (Lens)


OBRANA - Vedran Ćorluka (Manchester City), Dario Šimić (Monaco), Robert Kovač (Borussia Dortmund), Josip Šimunić (Hertha), Dario Knežević (Juventus), Hrvoje Vejić (Tom), Ivica Križanac (Zenit), Danijel Pranjić (Heerenveen)


VEZNI RED - Nikola Pokrivač i Jerko Leko (oba Monaco), Niko Kovač (Red Bull Salzburg), Luka Modrić (Tottenham Hotspur), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Darijo Srna (Šahtar), Ivan Rakitić (Schalke 04)


NAPADČI - Mladen Petrić (HSV), Ivica Olić (HSV), Ivan Klasnić (Nantes), Nikola Kalinić (Hajduk), Mario Mandžukić (Dinamo Zagreb)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene