Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrgovićeva majka: Nazivaju ga Srbinom, a prognani smo i ubili su mu oca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirko Hrgović ovih dana mirno ne spava. Prelazak iz Splita u Zagreb pretvorio mu je život u pakao. Nakon prijetnji smrću, na splitskoj plaži Firule osvanula su i dva uvredljiva grafita na njegov račun.Takav divljački potez šokirao je hrvatsku javnost i Mirkovu obitelj.

Hrgovićevoj obitelji nije lako u novonastaloj situaciji, no njegova majka Dragica puna je duha. Čak se bila u stanju i našaliti na račun nemilih događaja, nakon što je vidjela grozan prizor obješene lutke njezinog sina. ''Eto te, Mirko, visiš,'' rekla je Mirku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Braća Hrgović proslavila Andrijinu pobjedu Slika nije dostupna VIDEO: Hrgoviću prijete i u Splitu

''Osjećam se malo tužno, ali dobro, sve je u redu,'' izjavila je Dragica Hrgović u emisiji '10 do 8'.

Nema sumnje, Mirko je psihički snažan muškarac i navijačka hajka ga ne može izbaciti iz takta. Svojoj majci je poručio neka se ne brine, a policiji je objasnio da prijetnje ne doživljava ozbiljno te da neće podnijeti prijavu zbog nemilih događaja.

Majka Dragica ne brine se za svog sina, iako nije dobio nikakvu policijsku zaštitu. Smatra da je najteže prošlo i da će obitelj izdržati sve što ih čeka.

Dragicu Hrgović najviše bole uvrede 'Srbine' na račun svoga sina. To nije ni čudno, budući da je njezin suprug poginuo u domovinskom ratu, a sada oni za koje se borio prijete i vrijeđaju njezinog sina.

''Razočarana sam s grafitima Srbine. To me najviše boli. Prognani smo s naših ognjišta, ubili su oca, što bi trebalo više biti?,'' njezino je pitanje koje postavlja bezdušnim grafiterima.

Splitski gradonačelnik također je razočaran sramotnim činom njegovih neidentificiranih sugrađana.

''Radi se o izdvojenim grupama koje su nažalost svima poznate. To je način komunikacije koji nije primjeren modernom društvu i gradu kakav mi želimo biti. Ukloniti primitivizam se može samo ako objasnimo ljudima da to nije poruka koju mi želimo poslati,'' izjavio je gradonačelnik Ivan Kuret.

Uz sve ostalo, jučerašnji nastup Dinama u Sloveniji, pokazao je i da su se navijači Dinama podjelili. BBB koji žele ostati anonimni, potvrdili su nam da je u jednom trenutku među njima zamalo došlo do fizičkog obračuna. Dok su jedni skandirali "Dinamo Zagreb", drugi su urlali "Hrgoviću Cigane". Slovenci su angažirali čak 700 policajaca, što je gotovo 200 posto više od njihovih najriskantnijih utakmica. Što se tiče hrvatske policije, samo za natjecateljsku sezonu 2007 i 2008 ukupno je angažirano negdje oko 26 tisuća policijskih službenika!

''36 vozila MUP-a je oštećeno, 38 autobusa, 33 tramvaja, 7 željezničkih vagona i 132 osobnih vozila. To je od 2003. do 2008. godine.''

Za jednu važniju nogometnu utakmicu država iz Proračuna mora izdvojiti oko milijun kuna!

''Ja znam da to nije kazalište, to je utakmica, ona je uvijek ispušni ventil, i mi ćemo na jesen početkom devetog mjeseca, zvat ćemo predstavnike navijačkih skupina i zajedno ćemo pogledati mjere koji smo spremni primijeniti," izjavila je potpredsjednica vlade Đurđa Adlešić.

"Nitko normalan ne želi utakmicu bez gledatelja, ni navijači, a budite sigurni i Vlada, i mi smo navijači. Mi samo tražimo najkvalitetnije rješenje problema, i oni su sigurno jedni od partnera s kojima ćemo razgovarati.''

Potpredsjednica Adlešić također je šokirana onim što se događa Hrgoviću: "To je doista strašno, kad kažem strašno, to možda zvuči kao potošena riječ, ali to je doista tako. Ako je to danas Hrgović, tko zna tko će biti sljedeći. Ja moram reći da očekujem jaču potporu njegovih kolega, ali i sigurnost koju mu mora jamčiti država."

Dragica Hrgović, majka nogometaša Mirka, navijačima je poručila da odrastu u zrele osobe, a fraza ''batina je došla iz raja'' jasno govori što ona misli o ljudima koji mrze njezinog sina bez pravih argumenata za to.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene