Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Najviše se voli - Zadar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednje dvije domaće utakmice KK Zadar je gledalo ukupno 15 tisuća gledatelja. Strast Zadrana prema košarci napokon se može očitovati u većoj dvorani za koju je kupljeno čak dvije tisuće godišnjih ulaznica, više nego Hajduk i Dinamo imaju zajedno.

Bojazan o možda prevelikoj dvorani za grad Zadar nestala su već u prve dvije utakmice NLB lige. Split i Bosna napunili su zadarske tribine, a ljubav Zadrana prema košarci stopila se s novom dvoranom.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Slika nije dostupna "jedna od najzahtjevnijih kriza" Pogledajte posebne mjere zaštite na skupu HDZ-a: Na pitanje boji li se koronavirusa Plenković se – zakašljao

Jazine su otišle u povijest, a Krešin dom postavio je rekord od 2 tisuće pretplatnika. 

>> NLB: Zadar pregazio Bosnu, Split poražen u Podgorici

>> Počelo novo doba: Zadar otvorio dvoranu pobjedom

>> Ni 'Pod pekom' ni Višnjik, već ŠC Krešimir Ćosić

'Košarka je u Zadru sport broj jedan i ja ga gledam na svoj način jer volim tu košarku, i napokon mogu reći u ovih zadnjih 40 godina se nešto napravilo u ovom gradu', kaže jedan Zadranin.

Najveći rival Cibona unatoč igranju Eurolige ima godišnje oko 400 pretplatnika 'Zadar je broj jedan i zašto se gužvati kad se na vrijeme može uzeti karta', komentirao je jedan navijač.

Najveći rival Cibona unatoč igranju Eurolige ima godišnje oko 400 pretplatnika. Zanimljivije postaje ako to usporedimo s našim nogometnim klubovima. Dinamo ima 1200 pretplatnika, no polovica su lože koje su nerijetko prazne. Hajduk s niti 600 i Rijeka s 400 pretplatnika daleko su od zadarskih brojki.

Košarka je dobila uvjete dostojne Zadra, a Zadar snažan impuls za velike domete. Cilj je biti ispred Cibone ove sezone i tako izboriti dogodine Euroligu.

Spomenimo i jedan zaniljiv podatak, prvi put u Zadru, ali i u NLB ligi, utakmicu je sudila žena. 30-gogodišnja Jasmina Tatić iz Novog Sada osvojila je zahtjevnu zadarsku publiku, no da se dama ne opusti za sljedeći put, spomenut ćemo da je Zadar Bosnu svladao s 44 poena razlike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene