Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Raikkonen: 'Ovo definitivno nije bila moja godina!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što na posljednje četiri utrke nije uspio osvojiti ni boda, aktualni svjetski prvak Kimi Raikkonen ispao je iz borbe za naslov svjetskog prvaka, a da ni sam ne može objasniti zbog čega se to dogodilo.

Kimi Raikkonen ove sezone jednostavno nije bio onaj pravi. Na kvalifikacijama je samo dvaput osvojio pole poziciju, a u utrkama nije bio posebno konkurentan, pogotovo u drugom dijelu sezone. Njegov timski kolega Felipe Massa apsolutno ga je deklasirao u 2008. godini, što se prije činilo nezamislivim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Raikkonen: 'Trebat će mi čudo' Slika nije dostupna Massa: Kimmi mi nije prijatelj i od njega ne očekujem pomoć

>> Massa: Kimmi mi nije prijatelj i od njega ne očekujem pomoć

'Jako sam razočaran ovom situacijom. Ne mogu objasniti ove crne rezultatske serije, a ni ne mogu ništa učiniti da se to promijeni. Teško je naći prave riječi u ovom trenutku: ovo definitivno nije bila moja godina,' izjavio je Raikkonen za Formula1.com.

>> Raikkonen: 'Trebat će mi čudo'

Raikkonen se posebno ove godine mučio po kiši, a u nekoliko navrata ga je i izdao Ferrarijev inače pouzdan bolid. U Melbourneu i Valenciji Fincu je otkazao motor. Posljednja Raikkonenova pobjeda dogodila se još u travnju u Barceloni. No, njegova brzina ostaje neupitna, jer je na čak 10 utrka odvezao najbrži krug, čime je izjednačio rekord Micheala Schumchera.

'Jako mi ja žao zbog ekipe, jer su obavili fenomenalan posao unapređivanja F2008 bolida. No, čini se da što se više trudimo napredovati, to manje postižemo. Mi znamo da imamo ono što je potrebno za pobjeđivanje. Možemo se samo nadati da ću konačno doživjeti jedan vikend bez ikakvih problema, od petka do nedjelje.'

Raikkonen će ovaj vikend na Velikoj nagradi Japana imati samo jednu misiju: završiti ispred Lewisa Hamiltona i tako pomoći timskom kolegi Felipeu Massi da smanji prednost Britanca u ukupnom poretku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene