Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ista ruta u Zagrebu tri puta jeftinija s Uberom nego sa običnim taksijem. Logično da jedni rade bolje od drugih i eto pravog razloga zbog čega odnedavno vlada rat među prijevoznicima. Osobno se u to uvjerio reporter Provjerenog Ivan Čorkalo koji donosi priču i jedne i druge strane.


Uberovci tvrde – "neradnici" im prijete konstantno! "Šta se bune šahisti? Je..ga, više ne mogu igrat šah i zarađivat, nego moraju vozit, jer dosad su šah igrali na stajalištima", govori vozač Ubera.

"To u Italiji mafija sredi, taksiste štiti, a njih sredi. Da u Hrvatskoj postoji mafija, ja bih dao novac, da ih se sredi i više mu ne bi palo napamet da taksira ikada", govori pak vozač zagrebačkog taksija.

Svakodnevne prijetnje, verbalni pa i fizički okršaji kulminirali su prije tri dana. Tada je naime izgorio automobil Ubera u Zagrebu. Šestorica huligana razbili su stražnje staklo i zapalili automobil. Vozač je na sreću ostao neozlijeđen.

I sami vozači Ubera priznaju. Nedovoljno nedefiniran zakon omogućio im je da rade. I dok taksisti sa koncesijama moraju zadovoljiti i desetak kojekakvih uvjeta, prijevoz putem Ubera smatra se iznamljivanjem vozila s vozačem.

Konkurencija koja odgovara krajnjim korisnicima odnosno građanima, do usijanja je dovela situaciju na tržištu prijevoza.

Vezani članci Prosvjed taksista, arhiva (Foto: Pixell) Podneseni prvi zahtjevi: Taksisti zbog Ubera od države traže nadoknadu štete od 100 milijuna kuna Buka oko novog zakona o taksijima (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Taksisti bijesni zbog prijedloga novog zakona, a ministru je prigovorio i vlastiti stranački kolega

Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom u 22:40!