Nikad zaboravljeni

Zbogom, legende! Svijet je u 2017. ostao bez najvećih imena

Mirjana Rogina (FOTO: ZKM) Mirjana Rogina (FOTO: ZKM) 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Mirjana Rogina (FOTO: ZKM) Donna Ares (Foto: Instagram) +0 Tigran Kalebota (FOTO: Robert Anic/PIXSELL) Galerija

2017. godina donijela je odlazak legendi, kako domaće, tako i svjetske scene.

Ove su nas godine napustila neka od najslavnijih lica domaće i svjetske scene. Svijet je ostao bez najvećih imena. Na samom početku godine preminuo je profesor Ivo Brešan u 81. godini života. Nedugo nakon njega, poznati hrvatski glumac i redatelj, Relja Bašić preminuo je u 88. godini. Uloga po kojoj će ga mnogi najviše pamtiti je ona gospodina Fulira iz kultnog filma "Tko pjeva zlo ne misli". Osim domaćih, glumio je i u brojnim filmovima i serijama strane produkcije.

Pogledaj i ovo Hugh Hefner i Crystal (FOTO: Getty) Nije se uspjelo sakriti! Mračne i gnjusne tajne Playboyeva carstva izlaze na vidjelo, šokantni detalji mnoge su već prenerazili!

U svibnju nas je u 61. godini života zauvijek napustio i genijalni Mirko Miočić. Iako se iz javnosti povukao još prošle godine, najavljivao je povratak na male ekrane, no onda izgubio bitku s bolešću. Naime, zbog posljedica šećerne bolesti liječnici su mu na jednoj nozi amputirali potkoljenicu, a na drugoj stopalo.

Rujan je donio veliku tugu u glumačkom svijetu. Iako se dosta dugo borio za ozdravljenje, svoju je bitku naposljetku izgubio. U 81. godini života preminuo je legendarni glumac i redatelj Ljubiša Samardžić. Život ga jednostavno nije mazio. Najveći životni udarac bila mu je smrt sina Dragana koji je u 34. godini preminuo od leukemije. Supruga Mirjana bila mu je najveća podrška u teškim trenucima. Voljeli su se preko 50 godina i mnogima vratili vjeru u pravu ljubav. Tijekom karijere ostvario se u preko 130 uloga, a pozitivan duh nije ga izdao do posljednjeg dana. Zauvijek će ostati upamćen kao veliki čovjek i nezaboravan glumac.

U rujnu ove godine zauvijek nas je napustila i legendarna glumica Nada Đurevska. Jedna od najpoznatijih bosanskohercegovačkih glumica preminula je u 65. godini života nakon kraće borbe s bolešću. Njena karijera ostavila je neizbrisiv trag u bosanskohercegovačkom glumištu budući da nijedan kultni film nije mogao proći bez nje. Nakon što je 2014. godine dobila Šestoaprilsku nagradu grada Sarajeva, Nada je najavila da se povlači sa scene nakon 40 godina karijere.

Svoju bitku s karcinomom nije uspjela pobijediti ni jedna od najpoznatijih pjevačica u regiji, Donna Ares. Pjevačica pravog imena Azra Kolaković, preminula je u Bihaću u 41. godini života. Iako se nekoliko godina borila s bolešću, njena prerana smrt šokirala je, ali i nadahnula mnoge. Na komemoraciji u čast hrabre pjevačice pročitan je ulomak iz njene knjige koju je napisala tijekom teške borbe. "Svi ćemo jednom umrijeti, samo je pitanje hoćemo li svi svoje živote proživjeti? Dok jedni razmišljaju o drugima i žive tuđe živote, drugima život prolazi u strahu što će netko reći i dok bolesni čekaju konačna izlječenja, ja nisam gubila vrijeme i živjela sam punim plućima u svim uvjetima. Ovdje i sada. Da sam sjedila i čekala da izliječim rak i tek onda nastavim sa životom, nikada ne bih saznala ovo što znam danas. Zašto kad imamo sve, nemamo ništa i onda kad izgubimo tek počinjemo voljeti život?", napisala je Donna.

Donna Ares (Foto: Instagram) Donna Ares (Foto: Instagram) Foto: Instagram

Proslavljeni hrvatski redatelj, glumac, televizijski i radijski voditelj te utemeljitelj hrvatskog mjuzikla Vlado Štefančić preminuo je u listopadu u 87. godini života. U studenom je preminula glumica Mirjana Rogina preminula u 56. godini od posljedica teške bolesti. Prerani odlazak omiljene glumice rastužio je glumačku scenu u Hrvatskoj. Mnogi prijatelji i kolege oprostili su se od Mirjane, a to je na poseban način učinio proslavljeni redatelj Dalibor Matanić. "Nikad neću dopustiti da te ovaj svijet zaboravi", napisao je između ostalog Matanić na svom Facebook profilu. Mirjanu publika pamti po ulogama u filmovima "Blagajnica hoće ići na more", ali i "Tri muškarca Melite Žganjer".

Mirjana Rogina (FOTO: ZKM) Mirjana Rogina (FOTO: ZKM)

Bubnjar Psihomodo Popa, Tigran Kalebota, iznenada je preminuo u 54. godini života i glazbeni svijet ostavio u šoku. Naknadno se saznalo da je je preminuo od posljedica srčanog udara. Preminuo je 11. prosinca, a na vječni počinak ispraćen tri dana nakon. Tigran Kalebota je, zajedno s Davorom Gopcom i Smiljanom Paradišem – Šparkeom, bio jedan od osnivača kultnog benda Psihomodo Pop, a s dečkima svira još od 1983. godine.

Tigran Kalebota (FOTO: Robert Anic/PIXSELL) Tigran Kalebota (FOTO: Robert Anic/PIXSELL)

2017. godinu na poseban je način obilježila i smrt poznatih imena svjetske scene. Glumac Roger Moore koji se proslavio filmovima o James Bondu preminuo je u 90. godini. U 53. godini života napustio nas je i pjevač Chris Cornell. Njegov prerani odlazak bio je potpuno neočekivan i iznenadan, a osim njega, na vječni počinak otišla je i još jedna glazbena legenda. Naime, poznati gitarist i jedan od osnivača kultnog sastava AC/DC, Malcom Young, preminuo je u 65. godini života. Osnivač globalno poznatog magazina Playboy, Hugh Hefner, preminuo je u 91. godini. Naposljetku, napustio nas je tinejdžerski idol iz 70-ih. U 68. godini života otišao je slavni David Cassidy.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene