šok i nevjerica

Prerani odlazak: U 53. godini preminuo Chris Cornell

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U 53. godini preminuo je pjevač Chris Cornell. Njegova smrt bila je iznenadna i neočekivana, priopćio je njegov menadžer.

Rocker Chris Cornell koji je slavu stekao kao pjevač grupa Soundgarden i Audioslave umro je u 53. godini, javlja ABC News.

Pogledaj i ovo showbuzz "Divio sam mu se!" Teški trenuci Brada Pitta: U tjedan dana slomile ga dvije tragedije

Njegov menadžer Brian Bubery potvrdio je da je glazbenik preminuo u srijedu navečer u Detroitu te izjavio kako je Cornellova smrt bila "iznenadna i neočekivana". Točan uzrok smrti tek će se utvrditi. Cornellova supruga i obitelj su u šoku, a medije su zamolili za privatnost u ovim teškim trenucima.

Chris Cornell rođen je 20. srpnja 1964. godine. Bio je osnivač i frontmen Temple of the Dog, jednog od prvih priznatih sastava posvećenih njegovom bivšem cimeru, Andrewu Woodu. Izdao je tri samostalna albuma, Euphoria Morning, Carry On i Scream. Cornell je rođen i odrastao u Seattlu, Washington, a pohađao je Shorewood High School. Njegovi roditelji su Ed Boyle i Karen Cornell. Ima dva starija brata, Petera i Patricka, te tri mlađe sestre, Katy, Suzy i Maggie. Chris Cornell je surađivao sa skladateljem Davidom Arnoldom na pjesmi "You Know My Name", koju Cornell izvodi za naslovnu pjesmu filma o Jamesu Bondu, Casino Royale. Pjesma "You Know My Name" je prva naslovna pjesma od filma Octopussy iz 1983. godine, da se koristi drugačiji naslov pjesme od filma, prva pjesma koju je otpjevao muški Amerikanac, te prva naslovna pjesma koja se ujedno nije pojavila na soundtrack albumu.

Smrt Chrisa Cornella izazvala je šok i nevjericu kod njegovih obožavatelja koji su se počeli od omiljenog glazbenika opraštati putem društvenih mreža.

"Počivaj u miru Chris Cornell. Bio je jedan od najutjecajnijih pjevača za mene kao pisca. Vidio sam ga prije nekoliko dana na nastupu. Potpuno sam slomljen", napisao je jedan od obožavatelja na Twitteru.

"Nemam riječi. Tvoj glas bio je moj uvod u grunge i rock glazbu. Hvala ti na svemu", poručio je drugi shrvani obožavatelj.

 "Napustila nas je još jedna živuća legenda", napisao je jedan Twitteraš ne krijući tugu zbog prerane smrti rock pionira koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene