Poznati gitarist i jedan od osnivača kultnog sastava AC/DC, Malcom Young, preminuo je u 65. godini života.

Galerija


Jedan od najpoznatijih rock sastava AC/DC ostao je bez svog dugogodišnjeg člana Malcoma Younga. Poznati gitarist preminuo je u u svom domu u 65. godini, a tužnu vijest objavio je njegov brat na službenoj Facebook stranici benda.

"S dubokom i iskrenom tugom moramo vam priopćiti da nas je napustio Malcom Young. Malcom je, zajedno s Angusom, jedan od osnivača i kreatora AC/DC-ja. Uz ogromnu predanost i privrženost bio je pokretačka snaga benda. Kao gitarist, tekstopisac i vizionar bio je perfekcionist i jedinstven čovjek. Uvijek je bio odlučan u svojim namjerama i govorio je točno ono što je htio. U svemu je nastojao istaknuti veliki ponos. Njegova odanost obožavateljima bila je nenadmašna.

Kao njegov brat teško mi je izraziti riječima što je značilo za mene tijekom mog života, veza koju smo imali bila je jedinstvena i vrlo posebna. Iza sebe ostavlja golemo nasljedstvo koje će živjeti zauvijek. Malcolme, dobro obavljen posao", stoji u tužnoj objavi koja je shrvala tisuće i tisuće obožavatelja kultnog benda. Inače, Young se godinama borio s demencijom, a što je točan uzrok smrti za sada nije poznato.