u 90. godini

Odlazak Jamesa Bonda: Nakon kratke i teške bolesti preminuo Roger Moore

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tužna vijest objavljena je na službenom Twitter profilu Rogera Moorea.

Roger Moore koji se proslavio filmovima o James Bondu preminuo je u 90. godini. Tužna vijest objavljena je na njegovom službenom Twitter profilu. "Tužna srca moramo s vama podijeliti užasnu vijest da je naš otac, Sir Roger Moore, preminuo jutros. Svi smo u šoku", stoji u objavi.

Pogledaj i ovo showbuzz Iznenada se srušila Preminula Bondova djevojka i Charliejeva anđelica koju svi znaju i po ulozi u voljenoj humorističnoj seriji

Sir Roger Moore, preminuo je u Švicarskoj nakon kratke i teške borbe s karcinomom. Najpoznatijeg tajnog agenta Jamesa Bonda utjelovio je u čak sedam filmova.


 "Znamo da ga je cijeli svijet volio kao i mi. Ljudi su ga znali po filmovima i televizijskim serijama, ali i po njegovom strastvenom radu za UNICEF kojeg je smatrao svojim najvećim postignućem", poručila je shrvana obitelj. U priopćenju su naveli i da će Moore, prema vlastitoj želji, biti sahranjen u Monaku na intimnoj obiteljskoj ceremoniji.

Moore je rođen 14. listopada 1927. godine u Londonu kao sin policajca i kućanice. Bio je treći glumac koji je glumio britanskog tajnog agenta Jamesa Bonda u sedam igranih filmova između 1973. i 1985. godine.

Glumio je u filmovima "Živi i pusti umrijeti" (1973.), "Čovjek sa zlatnim pištoljem" (1974.), Špijun koji me volio (1977.), Operacija Svemir (1979.), Samo za tvoje oči (1981.), Octopussy (1983.) i Pogled na ubojstvo (1985.). Uloga James Bonda donijela mu je svjetsku popularnost, ali i kritike da je Bondov lik previše izvrgnut parodiji. Unatoč tome smatra se zajedno s Seanom Conneryjem jednim od najboljih interpretatora te uloge.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene