Osnivač Playboya

Napustio nas je mecena erotike i lijepih žena: Hugh Hefner preminuo u 91. godini

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Hugh Hefner, osnivač globalno poznatog magazina Playboy, preminuo je u srijedu u 91. godini života, priopćili su iz Playboy Enterprisesa.

Playboy Enterprises, tvrtka koju je osnovao Hugh Hefner objavila je na svojim stranicama da je Hefner umro prirodnom smrću. Preminuo je u 91. godini života u svom domu, izjavili su u priopćenju.

Pogledaj i ovo Hugh Hefner i Crystal (FOTO: Getty) kruže razne priče! Zavirite u vilu koja skriva mračne tajne raskalašenih tuluma, javnost će uskoro saznati detalje koji su se dosad tajili!

Prije godinu dana još se zezao na medijske špekulacije da mu se bliži kraj zbog teške bolesti uživajući u društvu svoje supruge Crystal Hefner. Na kraju je mecena erotike i lijepih žena ipak otišao mirno, u okruženju svojih najmilijih. Iza sebe je ostavio medijsko carstvo Playboya koje je sada već dostiglo preko 60 godina postojanja.

Hefner je svoju Playboy priču započeo 1953. godine kada je izašao prvi primjerak toga danas najpoznatijeg 'lifestyle' časopisa za muškarce. Prvi broj je ostao zapamćen po tome što je na naslovnici bila fotografija gole glumice Marilyn Monroe - primjerak se prodavao za 50 centi i objavljen je bez datuma u slučaju da ne bi bilo drugog izdanja. Prvo izdanje se rasprodalo za nekoliko tjedana.

Hugh Hefner je rođen u Chicagu, a svoju karijeru je započeo kao novinar u Esquireu. Bio je i glavni kreativni direktor tvrtke Playboy Enterprises, dok ga nije naslijedila njegova žena Crystal koja je CEO zadnjih dvadeset godina.

Zahvaljujući uspjehu "Playboya", Hefner je postao milijunaš, a njegova neto vrijednost u vrijeme njegove smrti procjenjuje se na više od 43 milijuna dolara.

Osim medijskog uspjeha, Hefner je bio i politički aktivist i filantrop koji je bio aktivan po nizu javnih pitanja. Bio je i veteran Drugog svjetskog rata.

Playboy je osim fotografija golih žena uvijek bio opremljen i informativnim člancima o modi, sportu, proizvodima i javnim osobama.

Za njega su svoje kratke priče pisali i poznati pisci poput Arthur C. Clarka, Ian Fleminga, Vladimira Nabokova i Margaret Atwood, a za taj časopis radili su i mnogi poznati fotografi kao što su Richard Fegley, William Figge, Arny Freytag, Ron Harris, David Mecey, Russ Meyer, Pompeo Posar, Suze Randall i drugi.

Osim glavnog časopisa u SAD-u, posebna nacionalna izdanja Playboya izdaju se širom svijeta, a hrvatsko izdanje "Playboya" pokrenuto je 1997. godine. (A.M.K., Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene