Žene koje su politici posvetile svoj život primorene su igrati igru po muškim pravilima. No, koliko god igra bila muška, žene u duši uvijek ostaju žene. Tako i dame koje su u vrhu politike imaju svoju nježnu stranu i svoje hobije.


Condoleezza Rice, američka državna tajnica, u mladosti je dobila nadimak 'Steel Magnolia'. Kao mlada žena često se doslovno morala boriti za svoju čast i prava, u vrijeme rasizma u Sjedinjenim Državama. No, i ona ima svoju nježnu stranu. Zbog politike odrekla se karijere pijanistice, no sviranje klavira nikada nije zaboravila, prenosi Pravda.

Vezani članci On i ona Njezina i njegova strana: Cure usporedile noćne ormariće pa otkrile zanimljive sličnosti Uznemiravanje, ilustracija Skandalozno: U sklopu istrage otkrivene brojne žrtve seksističkog nasilja, osvanule ženske fotografije s brojevima telefona

Hillary Clinton, bivša prva dama SAD-a, ima vrlo neobičan hobi; u svoje slobodno vrijeme rado vodi duge razgovore s drugom bivšom prvom damom, Eleanor Roosevelt. Zanimljivo je da gotovo svi američki predsjednici i njihove supruge imaju ogroman interes u području astrologije i magije.

Sarah Palin, kandidatkinja republikanaca za potpredsjednicu SAD-a, također ima nevidljivog savjetnika, točnije Boga. Kako bi njihovu komunikaciju učinila što produktivnijom, Sarah pada u trans za vrijeme molitve. Pobožna Sarah u  slobodno vrijeme uživa još i u ubijanju vukova iz svojeg helikoptera. 

Kada se Angela Markel, njemačka kancelarka, prvi put pojavila na televizijskom programu, reporter se našalio kako Angela izgleda kao prava njemačka kućanica. Zaista, Angela Merkel izgleda kao gospođa koja posprema kuću ponedjeljkom, odlazi u nabavku utorkom, a subotom peče kolače. Ne zna se točno kako njemačka kancelarka kuha, no poznato je da u slobodno vijeme uživa u klasičnoj glatzbi, a preferira Bacha i Beethovena. Opušta je čitanje Dostojevskog i veliki je obožavatelj nogometa.

Julija Timošenko, ukrajinska premijerka, obožava sport. Rekreativno se bavi plivanjerm, odbojkom tenisom i rolanjem. No, ipak, najveća joj je strast kupovanje dizajnerske odjeće.