Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrnaestgodišnja Izraelka razvela se od svoga 17-godišnjeg supruga pod pritiskom roditelja 'u najneobičnoj brakorazvodnoj parnici' dosad, izvješćuje u četvrtak izraelski tisak.


Ta je djevojčica najmlađa registrirana 'razvedenica' u Izraelu i u početku se protivila razvodu. Uvjerili su je dječakovi roditelji kad su joj ponudili 10,000 šekela (15,000 kuna), kako prenosi Hina.

Ovaj mladi par izrekao je ženidbene zavjete pred svjedocima, razmijenio vrijedan predmet u obliku prstena i konzumirao svoju zajednicu, što su tri uvjeta za brak prema židovskim vjerskim zakonima. No, kada su mladoženjini roditelji čuli za tu ceremoniju, učinili su sve da se oni razvedu.

Vezani članci Automobil, ilustracija VIDEO Vozio polugolu djevojku na haubi kroz opasnu dionicu. Svemu je prethodila ljubavna svađa? Yair Lapid - 2 Novinar, MMA borac i najpoželjniji muškarac: Tko je čovjek koji je sastavio najnevjerojatniju koaliciju u izraleskoj povijesti?

Rabinski sud u Jeruzalemu proglasio je razvod i objavio je kako je ova priča pouka mladima 'koji moraju shvatiti da je ženidba ozbiljna stvar'. U Izraelu ne postoji građanski sud za ženidbe i razvode već samo rabinski.