Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poznata filmska imena poput Stevena Spielberga, Toma Hanksa i Gwyneth Paltrow velik dio slobodnog vremena posvetili su prikupljanju sredstava za borbu protiv raka. Na sinoćnoj, tradicionalnoj, dobrotvornoj večeri prikupili su milijune. A najpredaniji holivudski aktivisti u borbi protiv opake bolesti nagrađeni su za svoj trud.


Glumice Gwyneth Paltrow i Courtney Cox Arquette borbom protiv raka bave se godinama, potaknute gubitkom bliskih osoba. Sinoćnja svečanost svojevrsna je kruna njihove angažiranosti - uručeno im je posebno priznanje.

Vezani članci Slavni KVIZ koji je izbezumio mnoge: Provjerite možete li prepoznati ovih 20 zvijezda prema slikama iz mladosti Slika nije dostupna Smjelom pozom protiv raka dojke


'Polaskana sam što su odlučili meni odati priznanje. Mislim da su ludi zbog toga, ali drago mi je', izjavila je slavna Gwyneth, dok je jednako skromna bila i njezina kolegica Courtney: 'Sram me je jer ne znam primati posebna priznanja. Ali to je nešto na čemu sam vrlo zahvalna pogotovo zato što će ovi ljudi dati veliku donaciju liječniku kojeg podupirem i pokušavam za njega prikupiti novac.


Prikupljanje novca za liječenje raka u najranijim fazama sinoć nije bio nikakav problem - domaćini večeri odreda su bili milijunaši Steven Spielberg, Beyonce, Tom Hanks...


'Ovo nije teška radna večer. Ovo je večer s dobrom hranom i Beyonce. Tako je provodim vikende i sve ispadne odlično', bio je uobičajeno šarmantan Hanks.

Jedna je donacija nadmašila sve - zaklada Susan Komen uplatila je milijun i pol dolara. Brojne zvijezde uključuju se u ovakve akcije jer su i sami na neki način doživjeli tragediju uzrokovanu ovom zloćudnom bolesti. Pomaganje drugima najviše raduje one poput pjevačice Sheryl Crow koja je svoju borbu protiv raka dobila.