Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Frontmen Radioheada, Thom Yorke savjetovao je mlade glazbenike da izbjegnu ukrcavanje na ‘brodove koji tonu’ – kako je zajedničkim imenom nazvao vodeće diskografske kuće.


Dajući savjet mladim umjetnicima Thom Yorke bio je izravan, kao i uvijek do sada: ‘Kada korporativna industrija umre, to neće biti veliki gubitak za čovječanstvo. Stoga ne vežite sebe za brod koji tone, jer vjerujte mi na riječ, oni tonu.’

Vezani članci Slika nije dostupna Je li i bivša ostala ravnodušna? Pokazao 'isklesane' mišiće! Slika nije dostupna 'Potpuno ga je ponizila, želi biti što dalje od nje!'

Radiohead je potpisao za EMI, ali je svoj posljednji studijski album ‘IN Rainbows’ objavio na vlastitoj internetskoj stranici. Diskografski div EMI je trenutno u neizvjesnosti zbog velikih dugova. U tijeku je rekonstrukcija nakon preuzimanje od strane private tvrtke Terra Firm 2007. godine.

Yorke je svoje komentare i savjete dao na Rax Active Citizenship Toolkit-u i bit će u cjelosti objavljeni idući mjesec za novi internacionalni magazine za studente društvenih studija u Velikoj Britaniji.

>> VIDEO: Bubnjari Radioheada, Floyda i Policea ritmom za mir!

U intervjuu koji je Yorke dao u veljači naveo je dio razgovora sa svojim kolegom Edom O’Brienom koji je čelni vođa lobističke grupe Featured Artists Coalition. ‘O’Brian je uključen u koaliciju koja pokušava izgraditi svijet u kojem će umjetnik konačno biti plaćen. Mi smo protiv samozaštitničke pozicije te vrste industrije. Potpuni kolaps diskografske industrije kakvu poznajemo je prije pitanje mjeseci, a ne godina', izjavio je Yorke.

Radiohead trenutno radi na novom materijalu, ali nije poznato kad će biti objavljen. Yorke trenutno nastupa s novim bendom Atoms For Peace, a nastupit će i solo na Big Chill Festivalu u Herefordshireu.