Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako javljaju švicarski mediji, najavljeni koncert Marka Perkovića Thompsona u Švicarskoj neće biti održan jer su mu ondašnje vlasti zabranile ulazak zemlju.


Marko Perković Thompson može dodati još jednu zemlju u svoju 'Gdje sam sve na planeti nepoželjan' knjižicu. Naime, Thompson je trebao je 3. listopada nastupiti u klubu 'Froschkönig' u okrugu Kriens, no kako je vlasnik kluba Afrim Baftiroski izjavio, samo par dana prije koncerta lokalna policija ga je izvijestila kako je državni Ured za migraciju (BfM) zabranio ulazak u Švicarsku hrvatskom pjevaču, te da shodno tome koncerta neće biti.

Vezani članci Dugina zastava, ilustracija Osam i pol milijuna stanovnika ove europske zemlje u nedjelju odlučuje o istospolnim parovima i usvajanju djece Slika nije dostupna Ministarstvo vanjskih poslova stalo na Thompsonovu stranu

>> 'Hamburg izbjegao katastrofu', zabranio Thompsonov koncert

>> Thompsonu onemogućen nastup u Areni

Kada je bio najavljen, koncert je izazvao žestoke polemike u kojima su sudjelovale lokalne i nacionalne političke grupacije, a kako ga nije sam otkazao Afrim je izbjegao plaćanje 100.000 švicarskih franaka ugovorne kazne koje bi morao platiti da je samovoljno otkazao koncert.

Sredinom rujna Socijaldemokratska partija od kantonalnog vijeća Lucerna zatražila je očitovanje o Thompsonovom koncertu što je pokrenulo lavina političkih reakcija koje su osuđivale Thompsona i njegovo stvaralaštvo, što je na kraju urodilo otkazivanjem koncerta i zabranom ulaska u zemlju hrvatskom pjevaču.

Vlasnik kafića tvrdi kako je koncert bio rasprodan i kako će sada morati ponuditi nastup drugog hrvatskog pjevača, no nije otkrio tko će to biti.