Aukcijska kuća Julien's auctions utržila je preko dva milijuna dolara prodajom Michaelovih stvari.


Rukavica od žućkastosmeđe kože ukrašena svjetlucavim kamenčićima koju je Michael Jackson nosio 1983. kada je prvi put izveo svoj glasoviti ples 'Moonwalk' prodana je u subotu u New Yorku za 350.000 dolara (235.000 eura) na burnoj dražbi na kojoj su ponuđeni raznovrsni predmeti iz vlasništva pokojnog kralja popa.

>> Warholov portret kralja popa prodan za 812.500 dolara

Vezani članci Ivan Forjan i Željka Vučko - 2 Samo Antinom loptom za Palčiće prikupljeno više od 185 tisuća kuna! "Znala sam da su Hrvati čudo, ali ovo nisam očekivala" Slika nije dostupna Prodaje se Neverland?

>> Michael Jackson je treći najbogatiji mrtvac na svijetu

Među 350 predmeta ponuđenih na dražbi u Hard Rock Cafeu na Times Squareu, koji su pripadali raznim zvijezdama, 70 predmeta iz ostavštine Michaela Jacksona koji je u lipnju umro u 50. godini od prekomjerne količine lijekova, prodano je i po deset puta većoj cijeni od procijenjene. Za njih su se putem telefona i interneta natjecali kupci iz Australije, Dubaja, Francuske, Hong Konga i Japana.

Golferska rukavica za lijevu ruku 'made in Korea' čija je početna cijena bila 10.000 američkih dolara i koju je Jackson kupio za 30 dolara, prvo je postigla cijenu od 120.000, a zatim 220.000 dolara, da bi se na koncu prodala za 350.000 dolara.
Pjevač ju je nosio u prigodi prve izvedbe plesa 'Moonwalk' (plesna tehnika koju je Jackson usavršio, a ostavlja dojam da plesač korača naprijed, iako se kreće unatrag), izvodeći hit 'Billie Jean'.

Među ostalim Jacksonovim stvarima ponuđenim na dražbi jesu par čarapa sa 'šljokicama', portreti Charlieja Chaplina koje je pjevač nacrtao kao devetogodišnjak, automobil marke mercedes iz 1985., nekoliko pisama i jastučnica s posvetom iz hotela u kojemu je Jackson odsjeo u pariškom Disneylandu. Svi su ti predmeti prodani po tri do deset puta većoj cijeni od procijenjene, među kojima i fotografija s autogramom koja je postigla cijenu od 1.600 dolara, a bila je procijenjena između 200 i 400 dolara. (Hina)

Kompletan katalog prodanih stvari Michaela Jacksona možete pogledati ovdje.