Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon prošlogodišnjeg povijesnog festivala na Trgu revolucije u Havani, glavni grad Kube jučer je doživio još jedan latino spektakl.


Pola milijuna Kubanaca prisustvovalo je pravoj ludnici - koncertu grupe Calle 13, Portorikancima koji su održali koncert u Havani.

Vezani članci Davor Križić Experiment Jazz.hr unatoč preprekama u velikom stilu proslavio veliki, 30. rođendan i zaključio bogatu sezonu! Publika na koncertu, ilustracija - 1 Rock prodrmao Pariz: Pet tisuća ljudi na koncertu sudjelovalo u velikom eksperimentu

Zbog embarga koji SAD već pola stoljeća provodi protiv Kube, grupi je više puta odbijena dozvola za rad. No, bend Calle 13, koji je prošle godine osvojio pet nagrada Latin Grammy Award, napokon je zapjevao Kubancima. Koncert je bio inat lošim kubansko-američkim odnosima. Ipak, bilo je i neistomišljenika koji su stvarali probleme.

'Recite svim ljudima iz drugih zemalja da dođu pomoći Kubi i Kubancima, kako bi i ova zemlja mogla pomoći drugima', uzviknuo je s pozornice Rene Perez, član grupe.

>> Havana spremna za povijesni open-air koncert

>> VIDEO: Koncert u Havani privukao više od 650.000 ljudi

Na koncertu je ipak bilo i neistomišljenika koji su pokušali stvoriti probleme i prekinuti koncert. No, pozitivne vibracije nisu prekinute. 'Nadam se da ćemo zadržati tradiciju kulturne razmjene između SAD-a i Kube. Zapravo nadam se da će rasti i da će ovo ostaviti pozitivan trag', izjavio je glazbenik Isreal Rojas Piel.