Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pete je zeznuo stvar na koncertu u Münchenu izvodeći njemačku himnu.


Osnivač The Libertinsa i trenutačni lider Babyshamblesa izviždan je na koncertu u Münchenu kada je počeo pjevati njemačku himnu. Naime, Doherty je ne znajući krenuo sa stihovima 'Deutschland, Deutschland über alles' (Njemačka, Njemačka iznad svega), što je stih koji se od pada Trećeg Reicha ignorira. Od ujedinjena Njemačke 1990. godine službeno je odlučeno da himna počinje s nekadašnjim trećim stihom, koji glasi: 'Jedinstvo, pravda i sloboda za Njemačku'.

>> Je li Pete Doherty kriv za ubojstvo glumca s kojim se sukobio?

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO: Vruća Kate Moss za Vogue - Skidanje do kraja! Slika nije dostupna FOTO: Pete Doherty kao žaba krastača

Osim što je naišao na veliki protest publike, Dohertyjev gaf bio je razlog i naglog prekida live prijenosa koncerta na radiopostaji Bayerischer Rundfunk. Kasnija provjera videosnimke pokazala je da je Pete njemačku himnu inkorporirao u pjesmu 'Hit the Road Jack', a ubrzo je bio zamoljen i da napusti pozornicu.

'Pete Doherty nije bio svjestan kontroverzija oko njemačke himne i duboko se ispričava svima koje je povrijedio', izjavio je danas njegov glasnogovornik.