Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dermatolog Michaela Jacksona ne isključuje mogućnost da bi on mogao biti biološki otac djece preminulog kralja popa, ali je zato negirao da je ikada davao riskantna sredstva za liječenje Jacksonu.


Doktor Arnold Klein je u intervjuu u srijedu na američkoj TV postaji ABC u emisiji 'Good Morning America' negirao da je on jedna o osoba na listi osumnjičenih koji su pod istragom policije Los Angelesa vezano za smrtni slučaj Michaela Jacksona. Izjavio je kad bi vidio da je netko pjevaču pripisao potencijalno opasan lijek, on je bio taj koji je tako nešto limitirao, ili u potpunosti stopirao.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump priznao da je znao za isplate Michaela Cohena: "Novac nije uzet iz kampanje, već je moj" Michael Cohen, Donald Trump i Paul Manafort (Foto: AFP) Teški udarci za Trumpa: Bliski prijatelj optužio ga za isplaćivanje novca ženama u zamjenu za šutnju

Problem s Michaelom je bio taj što je bio bogat. Što god da je tražio od nekog doktora, to je i mogao dobiti. Dr. Arnold Klein

Jackson je tri dana prije smrti obilazio Kleinovu ordinaciju, koji tvrdi kako se pjevač nije žalio na užasnu bol kako su prije rekli neki očevici. Debbie Rowe, koja se bila i vjenčala s Jacksonom i koja je rodila njihovo dvoje najstarije djece, radila je u ordinaciji doktora Kleina pune 23 godine.

Doktor je u razgovoru odbio dati mišljenje je li bi trebala skrb nad djecom pripasti Rowe, ili Jacksonovoj majci Katherine Jackson. 'Ne mogu dati odgovor na to pitanje jer se termini 'trebalo' i 'bit će' jako razlikuju.', bio je njegov diplomatski odgovor.

>> Gdje je nestalo tijelo Michaela Jacksona?

No najzanimljiviji odgovor koji je dao Diani Sawyer bio je da ostavlja otvorenu mogućnost da je on biološki otac Jacksonove djece. 'Po mojem saznanju, ja nisam otac te djece, ali ako bude pritisaka na mene, o tome ne mogu reći ništa.', čime je dao do znanja da je vjerojatno pod nekom obvezom koja mu zabranjuje da o išta kaže na tu temu.

Inače mrtvozornik okruga Los Angeles čekat će rezultate toksikoloških nalaza najmanje još jedan tjedan prije nego što će se moći donijeti zaključak što je ubilo pjevača prošli mjesec. Na smrtovnici pod uzrok smrti još uvijek piše: 'odgođeno'. Izvori informacija tvrde kako je Jackson u utorak kolabirao i kako su njegove ruke imale tragove od uboda na venama, karakteristične za intravenozne ovisnike o drogi. Odmah se pojavila spekulacija da su pripisani lijekovi odigrali značajnu ulogu u njegovoj smrti.

Klein tvrdi da kad je Jackson tijekom tjedna u kojem je umro došao kod njega nije ničim odavao da je nešto alarmantno. 'Nije bilo problema poput usporenog govora, skraćenih pokreti i slično. Nisam vidio ništa što bi me zabrinulo, iako sam oduvijek bio zabrinut za njega zbog toga što mu daju drugi doktori. Problem s Michaelom je bio taj što je bio bogat. Što god da je tražio od nekog doktora, to je i mogao dobiti.', izjavio je Klein.

Doktor je priznao kako je jednom prilikom morao uvjeravati pjevača da ne uzme Dilaudid, lijek koji je deset puta jači od morfija. 'Rekao sam mu da to ne može uzeti, da je to otrov i da ga baci u smeće. Odgovorio mi je da će ga baciti u zahod, ali da je problem što ne može u mojoj ordinaciji biti svake minute.', prepričao je Klein jednu epizodu iz prošlosti .

Po pitanju izdavanja lijekova kralju popa rekao je: 'Naravno da sam mu i ja pripisivao lijekove. Mogao je uzeti odjednom sve što sam mu pripisivao za cijelu godinu i ništa mu se ne bi dogodilo. Ono što sam mu ja davao obično se izdaje pacijentima koji imaju problema s ožljcima od akni.' Klein je izjavio kako je Jackson u prošlosti pio jake sedative jer je prolazio kroz bolne liječničke procese.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju