U banjalučkoj sportskoj dvorani Borik redatelj Emir Kusturica je ispred benda Zabranjeno pušenje održao koncert pred nekoliko tisuća zaluđenih Bosanaca.


Svirali su neke nove i neke stare stvari kojih su se svi rado prisjetili, poput 'Pišonja i Žuga', 'Djevojčice kojima miriše koža' ili 'Zenica bluz'. Upravo podsjećanje na hitove koji su obilježili cijelo jedno ex-Yu glazbeno razdoblje bio je povod većini na dolazak u Borik.

Što novi, što stari hitovi

Vezani članci Still Corners Optimizam je u zraku, koncerti se polako vraćaju u grad: Britanska glazbena fantazija na jesen stiže u Zagreb! Slika nije dostupna VIDEO Trebao biti zabranjen: Spektakl Prljavaca 1989. u Zagrebu!

Koncert je bio najavljen na Dan republike, što je još jedan od hitova dobrog starog benda. Na početku večeri na pozornicu se nakratko uspeo premijer RS Milorad Dodik, kojeg je publika ispratila ovacijama, a koji se u skladu s domaćim običajima izljubio sa svim članovima skupine, dok se publici ipak nije obratio jednom riječju.

Koncert su upotpunile i djevojke iz glazbene skupine Vrelo, a nakon dva i po sata žestoke svirke članovi Zabranjenog pušenja vratili su se na bis i publici poklonili još nekoliko starih i novih hitova, među kojima je najveće oduševljenje izazvala pjesma 'Dan kad je otiš'o Hase'.