Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na 52. dodjeli nagrada Grammy održanoj u nedjelju u Los Angelesu dominirale su pjevačice.


Taylor Swift zapanjila je publiku Staples Centra osvojivši zadnji Grammy večeri sa svojim hit albumom 'Fearless', proglašenim albumom godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Poljubac pokazao kako su i dalje u vezi! Slika nije dostupna Nakon 10 mjeseci veze dečka ostavila zbog turneje!

'O Bože. Moja obitelj će poluditi, otac i mlađi brat će biti izvan sebe u našoj dnevnoj sobi. Ovo je za mog tatu i sve one trenutke kada mi je govorio da mogu učiniti sve što poželim', kazala je Swift, gubeći dah od uzbuđenja.

Među brojnim nastupima na tri i pol satnoj dodjeli nagrada, publiku u dvorani najviše je naelektrizirala izvedba Eminema, Lil Waynea i Drakea u novoj rap pjesmi 'Forever', često prekrivana 'beep-ovima' zbog eksplicitnog rječnika.

Beyonce je osvojila šest Grammya, uključujući i za najbolju žensku pop vokalnu izvedbu za 'Halo', te za pjesmu godine 'Single Ladies (Put Ring on It)'. Pripala joj je i nagrada kao suautoru teksta te pjesme.

Primajući nagradu za najbolju žensku pop vokalnu izvedbu Beyonce je zahvalila obitelji, uključujući i supruga, uz riječi 'volim te'. Njezin je suprug hip-hop zvijezda Jay-Z.

Lady Gaga, s čijim je nastupom otvorena dodjela nagrada, osvojila je Grammy za single 'Poker Face' kao najbolju dance snimku, te za CD 'The Fame' kao najbolji u kategoriji elektronske i dance glazbe.

Green Day nagrađen je Grammyem za najbolji rock album, a Kings of Leon su osvojili Grammy za snimku godine za 'Use Somebody'. Nagrada za debitanta godine pripala je country sastavu Zac Brown Band.

Grammy za komičarski album godine osvojio je Stephen Colbert, voditelj 52. dodjele Grammya, za 'A Colbert Christmas: The Greatest Gift of All!' Dvoje najstarije djece Michael Jacksona popelo sa na pozornicu kako bi primilo Grammyja koji je njihovom prerano umrlom ocu dodijeljen za životno djelo.

'Ponosni smo što smo se ovdje na uručenju ove nagrade u ime našeg oca', rekao je 12-godišnji Prince Michael. 'Tata je trebao biti ovdje. Tata je trebao nastupiti prošle godine. Hvala. Volimo te tata', rekla je 11-godišnja Paris.

Prije njihova izlaska na pozornicu, izvedena je pjesma Michaela Jacksona 'Earth Song', uz njegovu studijsku snimku praćenu živim nastupom Celine Dion, Ushera, Carrie Underwood, Smokey Robinsona i Jennifer Hudson. (Hina)