Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uniformirano osiguranje čuva švicarsku kuću u kojoj se nalazi redatelj Roman Polanski u kućnom pritvoru, gdje čeka izručenje Sjedinjenim američkim državama.


U kući je Roman Polanski proveo svoju prvu noć s petka na subotu po puštanju iz ciriškog zatvora. Redatelj je pušten u petak uz jamčevinu iz zatvora u kojem je proveo više od dva mjeseca.

Vezani članci Slika nije dostupna Roman Polanski izlazi na slobodu! Slika nije dostupna Roman Polanski vjeruje kako su Poljaci uz njega

Od tamo je prevežen u luksunu vilu koja se nalazi unutar luksuznog skijaškog resorta kraj švicarskog mjesta Gstaad. Jamčevina za Polanskog iznosila je 4,5 milijuna američkih dolara, a redatelj je morao pristati i na nošenje sigurnosnog prstena oko gležnja koji u sebi ima lokator za praćenje, u slučaju eventualnog pokušaja bijega.

>> Polanski će dobiti elektronsku narukvicu za nadzor

>> 'Mene pustite na miru, a Polanskog na slobodu'

Švicarske vlasti tvrde kako Polanski ne smije napuštati svoje imanje 24 sata, a kordon policije priječi prolaz medijima do redateljeve kuće. Smiju ga posjetiti jedino njegova žena Emmanuelle Seigner i dvoje djece.

Iako je u Americi 1978. osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 50 godina, nakon čega je pobjegao iz SAD-a, američko pravosuđe tvrdi kako bi u sadašnjoj situaciji Polanski mogao odležati dvije godine.