Najbolji amaterski chef vs. vrhunski profesionalac
'Volio bih da ovo svi probaju, kapa dole' - bile su riječi Tomislava Gretića nakon što je kušao Vedranovo jelo čija je glavna namirnica bila jetrica u izazovu Test kreativnosti. Vedran je pobjedom u tom izazovu dobio priliku odmjeriti kulinarske vještine s poznatim šefom kuhinje Zdravkom Perićem i sučeliti se u prvom Masterchef 'Izazovu šefa kuhinje'. Vedran je prvi zamijenio pregaču s Masterchef kuharskom uniformom i krenuo u borbu protiv prvog gosta kuhara.
Obojica su u sat vremena morali pripremiti repliku omiljenog specijaliteta profesionalnog kuhara Le Cordon Bleu Chefa Zdravka Perića. Vedran je dobio i vremensku prednost od 15 minuta u startu, a po završetku žiri je probao oba jela ne znajući tko je koje pripremao. Ukoliko Vedran skuha bolja jelo i pobjedi u ovom izazovu, automatski osvaja imunitet i ne može biti ovog tjedna eliminiran.
Zdravko se odlučio za pačja prsa s koricom od začina, pirjanom endivijom i pireom od boba u umaku od pečenja. Iako Vedran nikada nije radio jelo pačjih prsa, njegovo samopouzdanje nije bilo narušeno, tim više što ni s jetricom s kojom je pobijedio u prethodnom izazovu također nije imao više iskustva.
Nakon odabira namirnica, Vedran je započeo kuhanje, a ostalih 19 natjecatelja s velikom pažnjom i strepnjom pratili su svaki njegov korak, a u određenim trenucima su ga čak pokušali i usmjeravati i upozoravati na određene postupke.
Koje su razlike u pripremi jela između kuhara amatera i profesionalca, te da li je Vedran skuhao bolje jelo ili podbacio gledatelji imaju priliku pogledati u današnjoj emisiji Masterchef Hrvatska!
-
Nastavlja se potraga
Policija prekopava dvorište iz kojeg je nestala malena Danka: "Istražitelji imaju nove informacije"
-
Misteriozan nestanak
Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto"
-
Ususret Uskrsu
Danas je Veliki četvrtak: Znate li što se obilježava i koji su običaji?