Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Patrick Swayze, američki glumac koji se proslavio plesnim filmom 'Dirty Dancing' 1987., umro je u ponedjeljak u dobi od 57 godina.


Glumac je preminuo nakon više od godinu i pol borbe s rakom gušterače, objavila je njegova publicistica a prenose američke TV mreže.

Vezani članci Slika nije dostupna Ponovo plešu 'prljavo'! Slika nije dostupna Nakon Patricka Swayzeja i ženska zvijezda 'Prljavog plesa' bolesna

Patrick Swayze danas je mirno preminuo uz članove svoje obitelji, nakon hrabrog suočavanja s iskušenjima svoje bolesti u zadnjih 20 mjeseci', rekla je u priopćenju objavljenom u ponedjeljak navečer njegova publicistica Annett Wolf. Ni jedna druga pojedinost vezana uz njegovu smrt nije objavljena. Obožavatelji simpatičnog glumca bili su pripravni za takav ishod već više od godinu dana, otkako je tabloid 'National Enquirer' na naslovnici presudio: 'Patrick Swayze ima još pet tjedana života.'

Američki tabloidi, koji se prodaju u samoposluživanjima odvojeno od ozbiljnog tiska, obilato su eksploatirali Swayzev rak, često stavljajući na naslovnicu njegov bolešću iscrpljen lik. On je prkosio predviđanjima, iako je bio pragmatičan oko svojih izgleda i iskren kada je govorio o iskušenjima u borbi protiv takve pogubne bolesti koja obično ubija 95 posto žrtava u roku od pet godina.

Pušio tri kutije cigareta na dan

'Možete se kladiti da ću proći kroz pakao', rekao je Barbari Walters 8. siječnja u prvom TV intervjuu otkako mu je rak dijagnosticiran. Swayze kojeg je 1991. magazin People proglasio 'Najprivlačnijim muškarcem', bio je dovoljno čvrst da izdrži agresivno liječenje i radi šest dana u tjednu na snimanju 13 nastavaka TV serije 'The Beast', premijerno prikazane 15. siječnja. I ranije u karijeri, glumac se borio sa zdravljem, uključujući i lom obje noge pri nesreći na jahanju, dok je 1998. snimao film 'Pisma ubojice'.

>> Patrick Swayze sve lošije, ima samo 47 kg

Pored navike da puši tri kutije cigareta na dan, Swayze je bio alkoholičar, čija se ovisnost pogoršala nakon što mu je 1982. umro obožavani otac. Nakon samoubojstva njegove sestre 1994., otišao je na rehabilitaciju i kasnije se sklonio iz Hollywooda, kupivši jedan ranč u Kaliforniji i jedan u Novom Meksiku, gdje je sa ženom uzgajao stoku. (Hina)