Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodijeljen naslov F.I.L.M. magnet 2010

'Šuma summarum' je najbolji hrvatski film 2010.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Film 'Šuma summarum' redatelja Ivana Gorana Viteza, po izboru internetskog časopisa F.I.L.M., proglašen je najboljim hrvatskim filmom u 2010.

Filmu je, kako je jutros priopćeno, dodijeljen naslov F.I.L.M. magnet 2010, brončana skulptura u obliku slova 'F' akademske kiparice Vesne Planinc. Film "Šuma summarum" snimljen je u produkciji Kinorame i Propelera, a prikazan je na prošlogodišnjem 57. Pulskom filmskom festivalu i u hrvatskim kinima.

Pročitajte i ovo Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima Hrvatska pošta zaposlenicima daje nagradu od 1200 eura Zbog velike fluktuacije Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1200 eura: Ipak, postoji jedna caka

Uloge u filmu tumače Wili Matula, Hana Hegedušić, Ljubiša Savanović, Nataša Dangubić, Nina Violić, Luka Petrušić, Mirna Medaković, Anita Matić Delić i Goran Navoje, između ostalih.

'Šuma summarum', kako se navodi u obrazloženju, film je ispred svog vremena u svome prostoru, a žanrovski se može okarakterizirati kao akcijska crna trash komedija.

Ovogodišnji dobitnici specijalnih priznanja su Anita Matić & Dražen Bratulić za šarmantne, istovremeno anegdotske i životno uvjerljive, sporedne uloge Zrinke i Domagoja u filmu 'Šuma summarum'.

Nagrada F.I.L.M.mag.net, dodjeljuje se od 2004., a za 2009. nagradu je dobio film 'Crnci' Zvonimira Jurića i Gorana Devića. (Hina)

Pogledajte trailer filma 'Šuma summarum'!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene